Kokosinis varškės pyragas su serbentų uogiene

Home  >>  Pyragai  >>  Kokosinis varškės pyragas su serbentų uogiene


Kokosinis varškės pyragas su serbentų uogiene

Užtruksite ruošdami šį skanumyną, tačiau jis toks lengvas, purus ir pakankamai paprastas paruošti. Tiks ir šventėm, ir kasdien prie šiltos arbatos puodelio.

Varškės pyragas su serbentų uogiene Kokosinis varškės pyragas

Trukmė: 70-80 min. + 2 val. šaldyti
Porcijos: 10-12

Reikia:
• apie 600-700 g šaldytos trapios tešlos
• 400 g riebios pertrintos varškės
• 3 nemažų kiaušinių
• 2 v.š. grietinės
• 1/2 puodelio cukraus
• a.š. vanilinio cukraus
• vanilės esencijos
• 15 g kokoso drožlių
• 200 g juodųjų serbentų uogienės

1. Atšildyti tešlą kambario temperatūroje. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Įklijuoti tešlą rankomis į kepimo formą (nepamiršti ir kraštų). Dalį tešlos palikti trupiniams. Subadyti šakute ir kepti tešlą apie 10-15 minučių, kol taps švelniai auksinės spalvos. Išimti, palikti atvėsti.

2. Varškę labai gerai ištrinti su cukrumi, įmušti po vieną kiaušinius ir gerai išmaišyti. Įdėti grietinės, išmaišyti. Įberti vanilinio cukraus, kokoso, vanilės esencijos ir dar kartą išmaišyti. Šią masę supilti į kiek atvėsusią tešlą. Pašauti atgal į orkaitę ir kepkite apie 40-45 minutes kol varškės masė pasidarys tarsi želė.

3. Išimti pyragą, leisti jam truputį atvėsti. Atsargiai aptepti viršų uogiene, pabarstyti trupiniais (jei patinka galima daryti tešlos juosteles), vėl šauti orkaitėn ir kepkite apie 10-15 minučių kol trupiniai taps aukso spalvos. Išimti, leisti atvėsti kambario temperatūroje. Tuomet padėti į šaldytuvą ir palaikyti bent porą valandų. O tada pjaustyti ir mėgautis, skanaus 🙂

Parašykite komentarą