Kepinti ryžiai su kiaušiniu ir krevetėmis
Šie ryžiai tinka kaip pagrindinis patiekalas, garnyras ar tiesiog užkandis. Taip pat nepatingėkite pasigaminti kario prieskonių patys – jie daug šaunesni už mišinius, o be to galite nesunkiai reguliuoti aštrumą, sūrumą ir panašiai.
Trukmė: apie 30-35 min.
Porcijos: 4Reikia:
• 120 g tigrinių krevečių (arba 12 vnt.)
• tigrinių krevečių marinato*
• 1 1/2 puodelio basmati ryžių
• 2 nemažų kiaušinių
• 2 nedidelių svogūnų
• 5 česnako skiltelių
• 2 didelių morkų (šviežių)
• 4 v.š. konservuotų žirnelių
• druskos
• aliejaus (kepimui)
• home made kario prieskonių***Tigrinių krevečių marinatui:
• alyvų aliejaus
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• rozmarino
• druskos
• citrinos sulčių**Kario prieskonių mišiniui:
• 2 a.š. malto imbiero
• 2 a.š. ciberžolės (kurkuma)
• 1 a.š. maltos kalendros
• 1 a.š. čili pipirųPastaba: Viską galima supaprastinti ir naudoti pirktinius kario prieskonius, o krevetes tiesiog įtrinti pipirais, druska, tada apkepti ir prieš patiekiant apšlakstyti trupučiu citrinos sulčių.
1. Jeigu pirktos šaldytas krevetes, jas atšaldyti kambario temperatūroje ir nupilti vandenį. Paruošti marinatą: įtrinti krevetes druska, pipirais, pabarstyti rozmarinu, apšlakstyti alyvų aliejum ir citrinos sultimis, leisti pasimarinuoti kol ruošite ryžius ir daržoves.
2. Ryžius nuplauti ir virti apie 15 minučių. Svogūną ir česnako skilteles susmulkinti. Nuskusti ir supjaustyti morkas. Keptuvėje įkaitinti truputį aliejaus ir apkepti svogūną su česnaku, tada suberti morkas. Įmušti du kiaušinius, apkepinti ir drąsiai susmulkinti mentele. Suberti visą prieskonių mišinį, žirnius ir išmaišyti.
3. Tuomet sudėti ryžius ir apkepinti kelias minutes viską gerai išmaišant. Toje pačioje keptuvėje galima akepti ir krevetes, tik neįmaišyti, nes jas uždėsite ant viršaus. Arba galima sudėti ryžius į pašildytus indelius ar lėkštes ir tada apkepti krevetes. Jos būna paruoštos gan greitai – po 3-5 minučių kepant ant vidutinės ugnies. patiekti uždedami krevetes ant viršaus. Vienai porcijai turėtų pakakti 3 didelių krevečių.