Keksiukai su šokoladu ir cinamonu
Kai norisi ko nors saldaus, o laiko nėra, per 20 minučių paruošiami keksiukai kaip tik!
Reikia:
• 50 g natūralaus sviesto (minkšto)
• 3/4 puodelio baltojo cukraus
• žiupsnelio vanilino
• 1 v. š. citrinos žievelės (tarkuotos)
• 3 vid. kiaušiniai
• 100 g šokolado traškučių arba tarkuoto šokolado
• 1 1/2 a. š. kepimo miltelių
• 1 1/2 puodelio a. r. kvietinių miltų
Pabarstymui:
• 2 – 3 v. š. rudojo cukraus
• žiupsnelio citrinos žievelės
• 1/2 a. š. cinamono
• žiupsnelis imbiero
1. Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės. Įberti vanilino, citrinos ir išmaišyti. kiaušinius atsargiai atskirti, baltymus išplakti iki stabdžių putų, trynius įmaišyti į sviesto masę.
2. Šokoladą susmulkinti arba sutarkuoti. Į sviesto, cukraus, trynių masę suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti. Į tešlą įmaišyti šokoladą, o tada kiaušinių baltymus.
3. Keksiukų kepimo skardą ištiesti popierėliais, sukrėsti po 2 šaukštus su kaupu į krepšelį. Iki viršaus turi likti vos 4 mm. Dėti į žemiausią lygį orkaitėje. Jei naudojama paprasta orkaitė, kepti 15 min. 180 laipsnių temperatūroje.
4. Kol keksiukai keps tas 12-15 minučių, paruošti mišinį pabarstymui: sumaišyti cukrų, cinamoną, imbierą ir citriną. Išimti keksiukų skardą ir apibarstyti juos. Tuomet vėl dėti į orkaitę ir kepti kol apskrus ir įsmeigta šakutė neaplips tešla – tai dar kokias 15-20 minučių, aukštesnėje temperatūroje.