Avižiniai sausainiai su džiovintomis vyšniomis

Home  >>  Desertai ir pyragėliai  >>  Avižiniai sausainiai su džiovintomis vyšniomis


Avižiniai sausainiai su džiovintomis vyšniomis

Malonus sausainėlių kvapas kaip mat suteiks jaukumo ir nukels į gražias svajones.

Avižiniai sausainiai su džiovintomis vyšniomis Džiovintų vyšnių sausainėliai

Trukmė: 60 – 80 min.
Porcijos: apie 20 sausainių (7 – 8 cm skersmens)
Energetinė vertė: apie 152 kcal/sausainis

Reikia:
• 160g natūralaus sviesto be priedų
• 1/2 puodelio cukraus
• 2 v.š. su kaupu skysto akacijų medaus
• 1/4 a.š. cinamono
• 1/4 a.š. malto imbiero
• 1 3/4 puodelio avižinių dribsnių su priedais
(aš pridėjau džiovintų vyšnių, razinų, riešutų)
• 1/4 puodelio apelsinų sulčių
• 1 3/4 puodelio a.r. kvietinių miltų

1. Sviestą ištirpinti, kaitinant ant nedidelės ugnies. Cukrų išsukti su medumi, imbieru ir cinamonu. Supilti ne karštą, bet šiek tiek šiltą ištirpintą sviestą ir gerai išmaišyti.

2. Supilti avižinius dribsnius, išsukti masę. Sudėti miltus. Jeigu išsukta tešla nėra pernelyg trapi ir sausa – sulčių galima nepilti. Reguliuoti tešlos konsistenciją sultimis ir miltais – masė turi būti ne trapi, bet ir ne pernelyg šlapia. Tokia, kad būtų nesudėtinga sulipinti kamuoliukus.

3. Sulipinti kamuoliukus, juos dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir gražiai suspausti, kad gautųsi maždaug 7 – 8 cm skersmens „blynelis“.

4. Pašauti sausainius į orkaitę, jei keps drėgmėje – prireiks maždaug 35 minučių. Jei naudojate paprastą elektrinę orkaitę, geriausia yra kepti 165 laipsnių temeperatūroje maždaug 30 minučių, kol sausainiai dailiai apskrus.

 

Parašykite komentarą