Jamaika: Desertinis ryžių pudingas

Home  >>  Desertai ir pyragėliai  >>  Jamaika: Desertinis ryžių pudingas


Jamaika: Desertinis ryžių pudingas

Ir trečiasis patiekalas jamaikietiškai – ryžių pudingas. Idealu patiekalas, kai įprasti ryžiai pabosta.

Ryžių pudingas

• 200 g baltų ryžių
• 1 stikl. kokoso pieno,
• 6 valg. šaukštas rudojo cukraus,
• 1 mango vaisiaus (prinokusio)
• 1/2 ankšties vanilės,
• 1 v.š. žaliosios citrinos (laimo) sulčių

1. Pasūdytame vandenyje išvirti ryžius, juos nusunkti. Įberti 3 valg. šaukštus cukraus, supilti kokoso pieną, sudėti vanilės ankšties sėklas ir gerai sumaišius palikti.
2. Tuo tarpu nulupti mangą, smulkiai supjaustyti  ir, sumaišius su likusiais 3 valg. šaukštais cukraus ir keliais šaukštais vandens, pavirti ant mažos ugnies apie 15-20 min., kol mango vaisius taps skaidrus (jei vaisius sunokęs, reikia virti trumpiau). Jei mangai virdami džiūsta, įpilti dar kelis šaukštus vandens.
3. Išvirusią uogienę susmulkinti maisto smulkintuvu, kad neliktų gabaliukų.
4. Ryžius sudėti į stiklines, jų viršų užkloti keliais šaukštais mango vaisių uogienės, sumaišytos su laimo sultimis. Patiekti  kambario temperatūros. Papuošti galima riešutais arba kokoso drožlėmis.

Parašykite komentarą