Jamaika: bananų duona
Net įdomu, kaip skirtingai tas pats produktas gali būti paruošiamas įvairiuose pasaulio kampeliuose. Šįkart – bananų duona jamaikietiškai!
• ½ stiklinė riebalų (sviesto arba grietinėlės)
• 1 stiklinė cukraus
• 2 kiaušiniai
• ¾ puodelio trintų gerai prinokusių bananų
• 1 arbat. šaukštelis vanilės
• 1-1/4 stiklinės sijotų miltų
• ¾ arbat. šaukštelis kepimo miltelių (sodos)
• ½ arbat. šaukštelis druskos
• Galima dar dėti ½ stiklinės kapotų riešutų
1.Ištrinti riebalus su cukrumi iki purumo. Po vieną sudėti kiaušinius. Įmaišyti bananus su vanile.
2. Sumaišyti visus sausus produktus kartu ir sudėti į bendrą masę. Gerai ištrinti.
3. Supilti masę į riebalais išteptą duonos kepimo indą ir kepti orkaitėje 30-35 min. 180 laipsnių temperatūroje kol įsmeigta šakutė neaplips tešla.