Itališki sumuštiniai su grybais ir paprikomis
Jei įprasti sumuštiniai pabodo, norisi kažko greito, paprasto, bet kitokio, jei į duris tuoj pasibels draugai, o nieko pavaišinti neturite, šie kvapnūs ir greitai pagaminami sumuštinukai kaip tik Jums!
Trukmė: 15-20 min.
Porcijos: 8-10 brushettų
Reikia:
• 8-10 storų šviežio prancūziško batono riekių
• 1 vid. mėlynojo svogūno
• 1 vid. česnako skiltelės
• nemažos saujos nepjaustytų grybų
• apie 1/3 raud. saldžiosios paprikos
• žiupsnio druskos
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• džiovintų bazilikų
• gabalėlio (20-25 g) sviesto*
*Sviestą galima pakeisti tyru alyvuogių aliejumi (kuris ir yra dažniausiai naudojamas gaminant bruschettas).
1. Nusipirkti (arba išsikepti) šviežio prancūziško batono (baguette). Atpjauti 8-10 storų batono riekelių. Apkepinti jas ant grotelių (puikai tinka ir keptuvė su grotelėmis), jei neturite – paskrudinti skrudintuve arba apkepinti paprastoje keptuvėje. Dabar galima gaminti dviem būdais: įtrinti riekeles prapjauta česnako skiltele arba susmulkinti skiltelę ir sumaišyti su „užtepu“.
2. Supjaustyti svogūną (nebūtina labai smulkiai). Keptuvėje įkaitinti gabalėlį sviesto. Apkepinti svogūnus ir česnaką 1-3 minutes and vidutinės ugnies. Tuomet riekelėmis supjaustyti grybus ir sudėti į keptuvę.Tik nepridėti per daug – grybams reikia erdvės, kad jie skaniai apkeptų. Kai grybai apkeps, nuplauti papriką ir supjaustyti gabaliukais (išeis maždaug 3 šaukštai), sudėti į keptuvę ir dar apkepti kokias 1-2 minutes.
3. Įberti druskos, šviežiai maltų pipirų ir baziliko. Išmaišyti, sudėti mišinį į indelį. Semti šaukštu ar peiliu (šaukštu bus patogiau) ir tepti apskrudusias batono riekeles. Iškart patiekti ant stalo.