Insalata di tonno con pesto
Šioms puikioms salotoms ingredientai pirkti gurmaniškoje krautuvėje „Sapore D’Italia“. Dėka puikių ingredientų, salotos bus nuostabios. 🙂
Trukmė: 5-10 min.
Porcijos: viena
Energetinė vertė: apie 385 kcalReikia:
• 3-4 lapų traškiosios salotos lapų
• pakuotės konservuotų tunų filė (be aliejaus)
• 2 slyvinių pomidorų
• 3-4 saulėje džiovintų pomidorų
• kelių didelių ispaniškų, tamsių alyvuogių
• dviejų šaukštų tyro alyvuogių aliejaus (šalto spaudimo)
• itališkos bazilikų tyrės (šaukštelio, kito)
• šviežiai maltų pipirų (nebūtinai)Salotas švariai nuplauti, suplėšyti ir įtiesti į lėkštę. Supjaustyti pomidorą gan stambiais gabalais. Sumaišyti su salotų lapais. Įdėti konservuotą tuną (prieš tai nupylus skystį). Alyvuoges perpjauti pusiau, džiovintus pomidorus susmulkinti, užmesti ant salotų. Apšlakstyti aliejumi ir bazilikų padažu. Galite paskaninti šviežiai maltais pipirais.