Indiški citrininiai ryžiai su sezamais
Šiuose ryžiuose dominuoja kumino bei ciberžolės prieskoniai. Tad namų virtuvėje, juos ruošiant, vyraus malonūs kvapai, kuriantys rudenišką jaukumą.
Trukmė: 30 min.
Porcijos: 2Reikia:
• 125 g ilgagrūdžių ryžių
• 2-3 v.š. sezamo sėklų
• 2 v.š. citrinos žievelių
• šaukšto tyro alyvų aliejaus
• žiupsnio jūros druskos
• žiupsnio kumino
• žiupsnio imbiero
• šaukšto ciberžolės
• žiupsnelio rudojo cukraus
• sezamų, šviežių petražolių (patiekti, nebūtinai)Išvirti ryžius. Keptuvėje įkaitinti šaukštą alyvų aliejaus. Jame apkepinti sezamus ir kuminą. Tada sudėti ryžius, išmaišyti. Įberti ciberžolės, imbiero, citrinos žievelių, druskos. Apskrudinti ryžius keptuvėje. Tada nuimti nuo ugnies, įberti cukraus, išmaišyti ir sudėti į gilius indelius ar lėkštes. Pabarstyti sezamo sėklomis ir petražolėmis, patiekti kaip garnyrą (2 porcijos) arba kaip pagr. patiekalą (1 porcija). Skanaus.