Biscotti su spanguolėmis ir traškiu riešutų sviestu

Home  >>  Desertai ir pyragėliai  >>  Biscotti su spanguolėmis ir traškiu riešutų sviestu


Biscotti su spanguolėmis ir traškiu riešutų sviestu

Tai toks paprastas, gan sausas, traškus sausainis, tačiau jį mėgsta beveik visi. Juk kaip galima atsispirti namie iškeptam biscotti? O jei šis su šokolado arba spanguolių gabaliukais…

BIscotti su spanguolėmis Traškus itališkas sausainis

Trukmė: 10-15 min. ruošti, 35 min. kepti
Porcijos: pilna skarda biskočių

Reikia:
• 80 g natūralaus sviesto (minkšto, ne iš šaldytuvo)
• 2/3 puodelio cukraus (apie 130-135 g)
• vanilinio cukraus žiupsnelio
• cinamono žiupsnio
• žiupsnelio imbiero miltelių
• romo arba kitos kvapiosios esencijos
• 1/2 arbatinio šaukštelio valgomosios sodos
• 3 šaukštų su kaupu žemės riešutų kremo (a la crunchy peanut butter cream)
• saujos skrudintų migdolų (neskaldytų)
• geros saujos džiovintų spanguolių
• 2 1/2 puodelio kvietinių miltų
• + kepimo popieriaus

1. Sviestą iki purios masės ištrinti su cukrumi, įmaišyti vanilino. Įberti cinamono, imbiero, esencijos, įmaišyti juos.

2. Įmaišyti riešutų kremą, gerai viską išsukti elektriniu plaktuvu arba šaukštu/šakute. Įmaišyti sodą.

3. Įmaišyti riešutus ir spanguoles, ir, galiausiai miltus. Užminkyti tešlą. Suformuoti 2-3 „batonus″. Biskočiai dažniausiai būna plonyčiai ir ilgi, nors gali būti ir duonos riekės formos.

4. Kepti iki 180-185° temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol dailiai paruduos (aukso spalva). Tai užtruks apie 30-45 minutes, priklausomai nuo orkaitės, tešlos ir kitų aspektų. Kai iškeps, išimti, supjaustyti riekėmis, jas sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dar pakepti toje pačioje temperatūroje apie 15-20 minučių. Išimti, leisti atvėsti ir mėgautis.

Parašykite komentarą