Biscotti su spanguolėmis ir traškiu riešutų sviestu
Tai toks paprastas, gan sausas, traškus sausainis, tačiau jį mėgsta beveik visi. Juk kaip galima atsispirti namie iškeptam biscotti? O jei šis su šokolado arba spanguolių gabaliukais…
Trukmė: 10-15 min. ruošti, 35 min. kepti
Porcijos: pilna skarda biskočių
Reikia:
• 80 g natūralaus sviesto (minkšto, ne iš šaldytuvo)
• 2/3 puodelio cukraus (apie 130-135 g)
• vanilinio cukraus žiupsnelio
• cinamono žiupsnio
• žiupsnelio imbiero miltelių
• romo arba kitos kvapiosios esencijos
• 1/2 arbatinio šaukštelio valgomosios sodos
• 3 šaukštų su kaupu žemės riešutų kremo (a la crunchy peanut butter cream)
• saujos skrudintų migdolų (neskaldytų)
• geros saujos džiovintų spanguolių
• 2 1/2 puodelio kvietinių miltų
• + kepimo popieriaus
1. Sviestą iki purios masės ištrinti su cukrumi, įmaišyti vanilino. Įberti cinamono, imbiero, esencijos, įmaišyti juos.
2. Įmaišyti riešutų kremą, gerai viską išsukti elektriniu plaktuvu arba šaukštu/šakute. Įmaišyti sodą.
3. Įmaišyti riešutus ir spanguoles, ir, galiausiai miltus. Užminkyti tešlą. Suformuoti 2-3 „batonus″. Biskočiai dažniausiai būna plonyčiai ir ilgi, nors gali būti ir duonos riekės formos.
4. Kepti iki 180-185° temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol dailiai paruduos (aukso spalva). Tai užtruks apie 30-45 minutes, priklausomai nuo orkaitės, tešlos ir kitų aspektų. Kai iškeps, išimti, supjaustyti riekėmis, jas sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dar pakepti toje pačioje temperatūroje apie 15-20 minučių. Išimti, leisti atvėsti ir mėgautis.