Tikras šokoladinis pyragas
..nes pasaulyje nėra nieko nuodėmingesnio, nieko aistringesnio, nieko gardesnio, nieko karališkesnio už šokoladą…
Nuodėmingam desertui pagaminti reikės:
• 180 g tikrojo sviesto (nesūdyto)
• 200 g tikrojo šokolado (iš šokoladinės parduotuvės)
• 180 g cukraus su nepilnu arbatiniu šaukšteliu vanilės
• dviejų didelių kiaušinių (atskirtų)
• trijų šaukštų pašildyto pieno
• priedo: šaukšto kavos ir sausos grietinėlės
• puodelio miltų
Kremui:
• 1 1/2 puodelio vid. riebumo pieno
• 50 g tikro sviesto
• 6 v.š. cukraus
• 6 v.š. kvietinių miltų
• žiupsnelis citrinos rūgšties
• valgomųjų dažų (nebūtinai)
• šokoladinių pabarstukų (nebūtinai)
1. Sviestą ištirpinti iki skystos konsistencijos indelyje, įdėtam į karšto vandens vonelę (taip, kad nepatektų vandens. Tada iš naujo įpilti verdančio vandens į vonelę, o į indelį su sviestu sudėti sutraiškyto šokolado. Ištirpinti viską drauge.
2. Ištirpinus dar gerai suplakti. Tuomet išsukti kiaušinio trynius su vanilinu ir cukrumi, įpilti pieno, išsukti masę, supilti šokoladinę masę. Pridėti šaukštą kavos ir šaukštą sausos grietinėlės (nebūtinai). Išmaišyti viską gerai ir supilti puodelį miltų, kai masė bus gerai išmaišyta, suplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų ir jas atsargiai įmaišyti į tešlą.
3. Šiek tiek pakaitinti orkaitę (maždaug penkias minutes). Pašauti į orkaitę į kepimo formą įkrėstą tešlą. Kepti 180 laipsnių temperatūroje 50 minučių.
4. Pieną sumaišyti su miltais tokia tvarka: pusė puodelio pieno, pora šaukštų miltų, pamaišyti ir t.t. Miltų ir pieno mišinį kaitinti ant vidutinės ugnies, puode, kol masė bus tiršta kaip košė. Tada leisti jai kiek atvėsti. Sviestą išsukti su cukrumi ir citrinos rūgštimi. Supilti pieno masę, išmaišyti gerai, įpilti valgomųjų dažų. Aptepti pyragą kremu ir pabarstyti šokoladiniais pabarstais. Patiekti su puodeliu nesaldintos arbatos. Skanaus.