Sausainiai su parmezanu ir kmynais
Traškūs svogūnų žiedai, sūrio kamuolėliai apvolioti džiūvėsėliuose, kepintos juodos lazdelės ir krekeriai – einamiausias vakarėlių maistas. Nesaldūs maži kepiniai yra ne tik šaunus vakarėlių maistas ar greitas užkandis sėdint bare, mažyčiai, auksaspalviai sausainiai gali tapti puikia vakarienės kulminacija ir pikantišku užkandžiu. Skoniu labai primena krekerius, tinka ir su puodeliu juodos arbatos.
Trukmė: apie 45 min.
Porcijos: apie 35 sausainėliaiReikia:
• 200 g margarino kepiniams
• 100 g tarkuoto parmezano sūrio arba „Džiugas“
• 1 didelio kiaušinio
• žiupsnio druskos
• poros žiupsnių kmynų
• žiupsnio čili miltelių
• miltų (kad išsiminkytų tešla)1. Margariną (kambario temperatūros) gerai išsukti su sūriu iki purios masės, įmušti ir įmaišyti kiaušinį. Įberti druskos, kmynų ir čili, įmaišyti juos į tešlą. Po truputį pilti miltus ir minkyti tešlą. Miltų pilti tiek, kad tešla praktiškai neliptų prie rankų ir minkytųsi.
2. Padalinti tešlą į dvi dalis, susukti į tūbeles ir įvyniojus į maistinę plėvelę padėti į šaldiklį maždaug 15 minučių. Įkaitinti orkaitę iki 180-190 C laipsnių. Išimti tešlos tuobeles ir aštriu peiliu supjaustyti riekėmis. Sudėti į skardą, įklotą kepimo popieriumi. Kepti apie 15-20 min. kol dailiai apskrus. Išimti, ataušinti ir ragauti.