Naminė pomidorų sriuba

Home  >>  Idėja pietums  >>  Naminė pomidorų sriuba


Naminė pomidorų sriuba

   Idėja pietums,Sriubos ,,,,,   26 rugpjūčio, 2024  Komentavimas išjungtas įraše Naminė pomidorų sriuba

Kai šiltnamyje noksta pomidorai, kai jų raudonuoja per daug, pats laikas kepti (tikrai teisingai) pomidorų sriubą. Jai tinka sunokę/pernokę pomidorai. Kuo didesni – tuo bus paprasčiau gamybos procese.

Pagrindiniai ingredientai sriubai:

vidutinio dydžio česnakas;

pipirai paga skonį;

druska pagal skonį;

200g. tarkuoto sūrio;

100 gr. rūkytos mėsos;

6 dideli pomidorai.

Priedai pasirinktinai:

1-2 bulvės;

1 paprika

100gr. ryžių;

bet kokia sriuboje mėgstama daržovė.

Gamybos procesas:

Paimame keptuvę ir joje apkepame smulkiai supjaustytą česnaką, susmulkintą rūkytą mėsą bei papildomai pasirinktas daržones (paprika, baklažanas, poras ir t.t.). Mišinį barstome mėsos arba bulvių prieskoniais. Kai viskas pakankamai iškepa, įpilame pusę puodelio vandens ir paliekame kepti ant silpnos ugnies.

Kol keptuvėje kepame, tuo pačiu metu verdame kietas pasirinktas daržoves (morkos, žiedinis kopūstas, bulvės ir t.t.).

Kai jos išverda, supjaustytas įmaišome į kepamą mišinį.

Į verdantį vandenį (tinka ir nuo virusių daržovių arba užvirintas švarus kitame puode) porai minučių merkiame pomidorus. Tai reikalinga tam, kad lengvai nusiluptų žievė.

Nuluptus pomidorus įspaudžiame į keptą mišinį, išimdami kietąją dalį ties buvusiu koteliu. Viską gera išmaišome, pakaitiname keletą minučių, įberiame druskos ir pipirų pagal skonį.

Į jau paruoštą ir prieskoniais pagardintą sriubą įberiame apie trečdalį tarkuoto sūrio. Likęs bus reikalingas jau patiekiant apibarstyti viršų pagal kiekvieno pomėgius.

Taip pat puikiai tiks ir skrebutis. Skanaus!

Komentarai negalimi.