Moliūginiai blyneliai su klevų sirupu
Rudenėjant ne vienas susimąstome ogi ką daryti su darže pūpsančiais moliūgais? Iš jų galima gaminti ne vien sriubą – savaime aišku. Šįkart receptuose moliūginiai blyneliai, pagardinti klevų sirupu.
Trukmė: 15-20 min.
Porcijos: dviem
Energetinė vertė (be sirupo): apie 395 kcal/porcijaReikia:
• 1/2 puodelio (stiklinės) moliūgų minkštimo be sėklų
• 1/2 puodelio lieso pieno
• 1 didelio kiaušinio
• maždaug puodelio miltų
• 1/2 a.š. valgomosios sodos
• šaukšto saulėgrąžų aliejaus
• klevų sirupo patiekimui (nebūtinai)Prieskonių:
• 1/4 a.š. malto imbiero
• 1/8 a.š. maltų gvazdikėlių
• 1/8 a.š. malto muskato
• 1.5-2 a.š. malto cinamono
• 5 v.š. rudojo cukrausSumaišyti visus prieskonius su cukrumi ir moliūgų minkštimu atskirame indelyje. Kiaušinį sutrinti šakute, supilti moliūgo minkštimo mišinį, išmaišyti. Sudėti sodos miltelius, įmaišyti. Įpilti pieno, miltų išmaišyti, aliejaus. Įkaitinti keptuvę, semti tešlą šaukštu, formuoti keptuvėje blynelius. Kai blynelio kraštai tampa nebe skysti, blynelį apversti ir apkepti iš abiejų pusių. Sudėti į lėkštę ir aplieti klevų sirupu.