Kriaušių salotos su vištiena
Gera idėja pasigaminti gaivių ir kriaušėmis kvepiančių salotų su vištiena.
Trukmė: 25-30 min. vištienai virti, 10 min. paruošti
Porcijos: viena
Energetinė vertė: apie 290 kcal/porcija
Reikia:
• 80 g vištienos filė be odelių
• 1 didelės, šviežios kriaušės
• paprastų salotų lapų (galima pamaišyti)
• džiovintų abrikosų (5 vnt.)
• graikiškų riešutų (5 vnt.)
• prancūziško salotų užpilo
Šis bei tas: Jeigu neturite salotų užpilo, galima pagardinti citrinos sultimis, alyvų aliejumi, baltojo vyno actu, baltaisiais pipirais, saldžia paprika, medumi. Užpilas, naudotas šioms salotoms, sudėtyje turėjo dar ir truputį garstyčių.
Vištieną išvirti (be druskos). Suplėšyti juostelėmis. Salotas nuplauti, sudėti į lėkštę, užmesti supjaustytų kriaušių ir džiovintų abrikosų, vištienos, riešutų. Užpilti salotų užpilo, išmaišyti ir patiekti.