Krepšeliai su obuoliais ir kriaušėmis
Vėstant vakarams, kai namuose pritruks jaukumo, šie „pyraginiai krepšeliai”, pagardinti rudens gėrybėmis, tikrai jo suteiks.
Trukmė: 15 min. ruošti, 1 val. šaldyt tešlą, 40 min. kepti
Porcijos: 6 krepšeliai
Energetinė vertė: apie 375 kcal/krepšelis
Reikia:
Trapiai tešlai:
• 80 g sviesto
• 5 v.š. cukraus
• žiupsnelio druskos
• puodelio miltų
• 2 v.š. šalto vandens
+ miltų kočiojimui
Įdarui:
• 400 g obuolių ir kriaušių
• 3 v.š. su kaupu cukraus
• žiupsnis malto cinamono
• 25 g tirpinto sviesto
• 1 v.š. romo
Trupininiam viršui:
• 25 g šalto sviesto
• apie 6 v.š. miltų
• 5 v.š. cukraus
• a.š. vanilinio cukraus
• nubraukto šaukšto cinamono
• žiupsnelio malto imbiero
1. Paruošti trapią tešlą: sviestą išsukti su cukrumi ir druska, įmaišyti miltus, sutrinti elektriniu maišytuvu. Po šaukštą supilti šaltą vandenį, išmaišyti tešlą, susukti į burbulą ir, uždengus maistine plėvele, padėti į šaldytuvą bent jau vienai valandai.
2. Obuolius ir kriaušes nuplauti, nulupti odelę ir supjaustyti gabalėliais. Sudėti juos į dubenį, suberti cukraus ir cinamono, įdėti tirpinto sviesto, romo. Išmaišyti ir palikti pastovėti.
3. Įkaitinti orkaitę iki 180°C temperatūros. Išimti tešlą iš šaldytuvo, iškočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir įtiesti į krepšelius (galima kepti ir vieną nedidelį pyragą). Subadyti šakute tešlą. Apkepti kokias 8 minutes.
4. Paruošti trupinius: sviestą supjaustyti gabalais,sumaišyti su miltais, cinamonu ir cukrumi (nepamiršti ir vanilinio). Geriausia viską išplakti elektriniu maišytuvu. Tada susidaro trupiniai, jei masė dar per lipni ir kreminė, įdėti daugiau miltų, kol susidarys tikri trupinukai.
5. Išimti krepšelius, pripildyti kriaušių ir obuolių įdaru,ant viršaus užberti trupinių ir kepti dar apie 30 minučių. Išimti, galima leisti truputį atvėsti arba patiekti beveik iškart su burbuliuku šaltų vaniliniu ledų. Patys pyragėliai pavyksta labai trapūs, tirpstantys burnoje, saldūs.