Keptas kiaušinis su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais
Tyliai stebint kaip saulė ridenasi gaiva kvepiančiais gėlių vazonais balkone ir laukiant kol naminių pusryčių kvapų aromato viliojama nubus šeima, mėgaukitės paprastais, bet neprastais pusryčiais.
Trukmė: 10-15 min.
Porcijos: dviemReikia:
• 2 didelių kiaušinių
• 250 g šparaginių pupelių
• 150 g slyvinių pomidoriukų
• 1 didelio svogūno
• 2 česnako skiltelių
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• žiupsnelio druskos
• prieskoninių žolelių (pvz. petražolių)
• alyvų aliejaus (kepimui)1. Įkaitinti aliejų ir jame apkepinti susmulkintą svogūną ir susmulkintą česnaką. Sudėti šparagines pupeles (jei šios labai ilgos, prieš tai supjaustyti maždaug į tris-keturias dalis) ir pusiau perpjautus pomidoriukus. Pabarstyti druska ir pipirais, pamaišyti.
2. Kiaušinius su lukštu pakišti po bėgančiu vandeniu, nušluostyti rankšluosčiu, tada atsargiai įmušti į keptuvę (galima į kitą, arba į tos pačios, kurioje yra daržovės, kampelį). Kepti ant silpnos ugnies kol kiaušinio apačia taps traški. Tuomet į lėkštę pirmiausia sudėti daržoves, atsargiai mentele užmesti keptą kiaušinį ir pabarstyti prieskoninėmis žolelėmis.