Citrininis pavasariškas varškės pyragas

Home  >>  Pyragai  >>  Citrininis pavasariškas varškės pyragas


Citrininis pavasariškas varškės pyragas

Ar gali būti kas nors žavesnio, skanesnio ir jaukesnio už gaivų ir tuo pačiu saldų pyragą, saulėtai pavasario popietei?.. Su puodeliu šiltos arbatos, skambant ramiai muzikai ir saulei įkyriai veržiantis pro pusiau praviras užuolaidas, į vėl atgimstantį po žiemos miegų kambarį. Citrininis varškės pyragas nuvys bet kokias pavasarines depresijas! Eksperimentavom, truputį tik. Ir nesuklydom, pyragas pavyko puikiai. Dalinamės receptu su jumis.

Pavasariškas citrinis varškės pyragas

Pavasariškas citrinis varškės pyragas

Reikia:
• 3 didelių kiaušinukų (atskirtų)
• 360 g liesos varškės
• pusės pakelio (20 g) grietinėlės skonio pudingo miltelių
• puodelio baltojo cukraus
• dviejų citrinų
• arbatinio šaukštelio citrinų esensijos
• vanilės lazdelės šerdies arba šaukštelio vanilinio cukraus
• pusės puodelio neriebios grietinėlės
• pusė puodelio ryžių miltų
• pusė puodelio a.r. kvietinių miltų
• šaukštelis kepimo miltelių

1. Kiaušinius atskirti. Trynius išsukti su cukrumi, sudėti varškę, gerai išsukti, po truputį supilti visą grietinėlę ir išmaišyti. Citrinas labai švariai nuplauti, nutarkuoti abiejų citrinų žieveles, iš vienos citrinos išspausti sultis į tešlą, sudėti žėveles, išmaišyti.

2. Tada įdėti citrinų esensijos ir vanilinio cukraus ar vanilinės lazdelės šerdį. Sudėti abiejų rūšių miltus, pudingo miltelius ir kepimo miltelius, išmaišyti tešlą ir tada atsargiai į ją įmaišyti standžiai išplaktus kiaušinio baltymus. Gautą masę supilti į plokščią, apvalią, neprisvylančią kepimo formą ir kepti maždaug 45 minutes, įkaitintoje orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje.

3. Pyragas iškyla, vos vos pagelsvėja, tampa purus ir dailus. Tada išimti jį, atsargiai iškrėsti į lėkštę. Viršus būna glotnus ir rudas, o pyrago vidus: purus, gelsvas ir dieviškai skanus.

Parašykite komentarą