Burnoje tirpstantys žagarėliai

Home  >>  Desertai ir pyragėliai  >>  Burnoje tirpstantys žagarėliai


Burnoje tirpstantys žagarėliai

   Desertai ir pyragėliai,Saldumynai ,,,   4 rugpjūčio, 2022  Komentavimas išjungtas įraše Burnoje tirpstantys žagarėliai

Kai norisi kažko kitokio nei galime įsigyti parduotuvėje ar užsisakyti restorane, tenka pamąstyti ir padirbėti.

Dažnai daug įdomių receptų galima aptikti šimtmečius skaičiuojančiose knygose, o jie neretai dar ir sudėtingi, tačiau rezultatas atperka įdętą darbą ir patenkina lūkesčius.

Keturioms porcijoms reikės:

190 gramųmiltų
3 vienetaikiaušinių (tik trynių)
3 šaukštaigrietinės
1 šaukštasbrendžio
1 šaukšteliskepimo miltelių arba gesintos sodos
1 žiupsnelisdruskos
KEPIMUI:
pagal poreikįaliejaus
PABARSTYMUI:
žiupsneliscukraus pudros

Pradedant gaminti į dubenį įmušame kiaušinių trynius ir įberiame žiupsnelį druskos, įdedame grietinės, įpilame brendžio ir viską gerai išmaišome. Miltus persijojame su kepimo milteliais ar soda ir lėtai maišydami beriame į kiaušinių – grietinės masę.
Tada paimame dalį tešlos, plonai iškočiojame lakštą irpiliu supjaustome tešlos lakštą į stačiakampius, kuriuos per vidurį perpjauname. Vieną stačiakampio kraštą persukame per perpjautą vietą ir taip perveriame.
Žagarėlius kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Truputį ataušusius pabarstome cukraus pudra. Valgyti galima dar šiltus arba jau atvėsusius. Skanaus!

Receptas: Varškės žagarėliai
Komentarai negalimi.