Burnoje tirpstantys keksiukai
..tikrai žinote tą jausmą, kai netikėtai paskambina labai į svečius norintys draugai. Viskas puiku, tik kuo įdomiu juos pavaišinti. Burnoje tirpstantys ir greitai pagaminami keksiukai gali būti tikrai originaliu desertu kiekvieno skoniui.
Maždaug 12-kai keksiukų jums reikės:
3/4 stiklinės curaus;
1 ir 1/2 stiklinės miltų;
2 kiaušinių;
200gr. grietinės;
1/2 stiklinės vandens
kepimo miltelių;
priedai*
* šiame recepte keptiems dviejų rūšių keksiukams buvo naudota plytelė paprasto juodo šokolado ir vienas didelis bananas bei maždaug 7 džiovintos slyvos. Ingredientus galite parinkti pagal savo norus bei fantaziją.
Tešlai įmušti 2 kiaušinius, išsukti juos su cukrumi, į grietinę suberti ir išmaišyti kepimo miltelius, masę supilti į bendrą indą ir viską sumaišyti. Įpilti vandenį, sudėti pusę miltų ir viską išmaišyti.
Turimą tešlą padalinti į dvi dalis ir sudėti turimus priedus.
Supjaustyti riekelėmis ir šakute tešloje ištrinti bananą iki vientisos masės. Pageidautina, kad bananas būtų labai gerai prinokęs, minkštas.
Šokoladiniai keksiukai su slyvomis:
Į turimą tešlą įmaišyti ištirpintą juodą šokoladą bei ketvirčiais padalintas džiovintas slyvas. Viską išmaišyti.
Keksiukus sudėti į norimas formeles.
Kepti apie 25 minutes 200 laipsnių temperatūroje (kol gražiai paruduos).
Iškeptų keksiukų viršų galima papuošti pagal poreikius.
SKanaus!