Kaip pasigaminti nekaloringą desertą

Home  >>  Desertai ir pyragėliai  >>  Kaip pasigaminti nekaloringą desertą


Kaip pasigaminti nekaloringą desertą

   Desertai ir pyragėliai,Saldumynai ,,,   18 rugsėjo, 2017  Komentavimas išjungtas įraše Kaip pasigaminti nekaloringą desertą

Šiuo metu daugelis atkreipia dėmesį į itin populiariais tapusius sveikos mitybos principų patarimus, tačiau ne visi žino, kad ir įprastuose desertuose pakeitus keletą sudėtinių dalių jie taps kur kas mažiau nuodėmingi.

„Kova” su desertams gaminti nurodytu cukraus kiekiu.
Yra keletas gudrybių, kuriomis galite pasinaudoti:

1. Saldumui išgauti berkite 1/4 ar 1/3 recepte nurodyto cukraus kiekio, o likusią dalį išgaukite naudodami šviežias, šaldytas, džiovintas uogas, daržoves (morka, moliūgas) bei vaisius;
2. Už cukrų mažesnė nuodėmė yra medus ar klevų sirupas;

Rafinuorus ir hidrintus riebalus keisti natūraliais.

1. Riešutai ir sėklos ypač tinkami nekeptiems desertams gaminti, tik patariama ingredientus pamirkyti vandeny;
2. Nerafinuotu aliejumi ar avokadu keisti rafinuotus riebalus, o kepinius kepti ne aukštesnėje kaip 180 laipsnių temperatūroje.

Rafinuotus miltus keisti viso grūdo miltais, dribsniais, kruopomis.

1. Kepant tortus, pyragus, rinktis viso grūdo miltus: kvietinius spelta miltus, ruginius, avižinius, kukurūzų, grikių miltus, avižų sėlenas, kviečių gemalus.
2. Dalį miltų galima pakeisti maltais riešutais, sėklomis ar maltomis kruopomis (pavyzdžiui, soromis).

Vengti maisto priedų.

1. Saldžiarūgščiam skoniui, spalvos intensyvumui, ypač gaminat žaliavalgiškus desertus, puikiai tinka citrina ir jos sultys, obuoliai ir jų tyrės, taip pat liofilizuotų vaisių ir uogų milteliai.
2. Pyragų, tortų purumui puikiai tinka pieno produktai – nesaldintas jogurtas, kefyras.

Kuo mažiau sudėtinių dalių deserte, tuo jis bus sveikesnis. Pavyzdžiui, braškės ir šokoladas, uogos ir varškė ar naminis jogurtas. SKanaus!

Komentarai negalimi.