Burnoje tirpstanti orkaitėje kepta žuvis

Home  >>  Italų virtuvė  >>  Burnoje tirpstanti orkaitėje kepta žuvis


Burnoje tirpstanti orkaitėje kepta žuvis

Kai už lango taip žvarbu, o bulviniai patiekalai, sriubos ir visa kita „šildančio” jau atsibodo, pasigaminkite nedaug laiko ruošimui reikalaujantį, originalaus skonio žuvies patiekalą.

Vaizdas motyvacijai sužadinti 🙂
Ingredientai žuviai su pinijomis

Jums reikės:

1 sauja kedrinės pinijos (kedro riešutai);
1 sauja šviežio baziliko lapelių (tinka ir mairūnas);
1 sauja juodų alyvuogių;
1 sauja saulėje džiovintų pomidorų;
1/2 kepaliuko itališkos duonos ciabatta
Šlakelis alyvuogių aliejaus
500 g. atvėsintos liesesnė žuvies file (menkė, jūros lydeka ir t.t.)

Paruošimas:

Susmulkinti saulėje džiovintu pomidorus, kuriuos rekomenduojama pirkti aliejuje, nes aliejus nuo jų labai tinkamas mišiniui užpilti, taip pat smulkiai supjaustyti juodas alyvuoges, suplėšyti baziliko lapelius, pirštais sutrupinti itališkos duonelės minkštimą, į dubenėlį sudėti minėtus ingredientus, suberti kedrines pinijas, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir viską išmaišyti.

Į skardą įtiesti žuvies file, ją apkrauti sumaišytu mišiniu ir kepti įkaitintoje iki 180-200 laipsnių orkaitėje 15-20 minučių. Skanaus!

Parašykite komentarą