Braškinis varškės pyragas su baltuoju šokoladu

Home  >>  Pyragai  >>  Braškinis varškės pyragas su baltuoju šokoladu


Braškinis varškės pyragas su baltuoju šokoladu

Juk braškių sezonas toks trumpas, o ši uoga tokia ypatinga. Tad leiskite sau pailsėti ir… iškepti pyragą.

Braškių pyragas Gaivus pyragas su braškėmis

Trukmė: 30 min. +45 min. kepti + 120 min. šaldyti
Porcijos: 12 gabalėlių
Energetinė vertė: apie 374kcal/gabalėlis

Reikia:
pagrindui:
• 180g šokoladinių sausainių
• 100g grietinėlės sviesto
• 3 v.š. cukraus
• žiupsnelio vanilino
• apelsino esencijos
pyragui:
• 550g liesos varškės
• 3/4 puodelio (200ml) riebios grietinėlės
• 4 vid. kiaušinių
• 200g baltojo šokolado be priedų
• 125g cukraus
• 2 v.š. šviežios citrinos sulčių
viršui:
• pakuotės braškių želatinos pyragams
• 2 v.š. cukraus
•250ml vandens
• šviežių uogų papuošimui (nebūtinai)

Sausainius sutrinti elektriniu maišytuvu drauge su ištirpintu sviestu, cukrumi, vanilinu ir esencija. Suslėgti į kepimo formą (24-26cm skersmens) su atsegamais kraštais (nebūtinai, bet rekomenduotina).

Varškę gerai ištrinti elektriniu maišytuvu arba šakute, sumaišyti su grietinėle. Cukrų išsukti drauge su kiaušiniais (neatskirtais) ir supilti į varškės masę. Šokoladą ištirpinti ant silpnos ugnies, supilti į pyrago masę, viską gerai išsukti, kad neliktų jokių burbulų. Įpilti ir įmaišyti citrinos sulčių.

Paruoštą varškės masę supilti ant suslėgtų sausainių. Kepti įkaitintoje orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje, 45 minutes.

Paruošti žele taip, kaip parašyta ant pakuotės: sumaišyti turinį su cukrumi, pakaitinti, po truputį pilti vandenį, pastoviai maišant. Užvirti, tada dar šiltą paskirstyti ant pyrago. Leisti truputį atvėsti. Padėti į šaldytuvą bent 2 valandoms. Tuomet galite papuošti uogomis. Tiesa, jomis galite puošti ir prieš liejant žele.

Parašykite komentarą