Avižinių dribsnių keksiukai su baltuoju šokoladu
Kai norisi „kažko kitokio”, skanaus i dar kvepiančio šokoladu, avižiniai keksiukai, gardinti baltu šokoladu, kaip tik!
Reikia (12 keksiukų):
150 g avižinių dribsnių
100 g miltų
100 g baltojo šokolado be priedų
80 ml pieno
80 g sviesto
3 didelius kiaušinius (atskirtus)
1 a.š. valgomosios sodos
1 v.š. citrinos sulčių
125 g cukraus
žiupsnis vanilino
1/2 a.š. citrinų esencijos
1. Sviestą išsukti su kiaušinių tryniais, cukrumi, vanilinu. Tik tada, kai masė tampa graži ir vientisa, įmaišyti pieno ir ištirpinto baltojo šokolado. Pagardinti citrinos esencija. Supilti avižinius dribsnius, išmaišyti. Supilti miltus, šaukštelį valgomosios sodos, kurį kaip mat nugesinti šaukštu citrinų sulčių, tada gerai išmaišyti tešlą.
2. Baltymus išplakti iki standžios masės ir įmaišyti į tešlą. Kepimo formą kaip visada „papuošime“ keksiukų kepimo formelėmis.
3. Į paruoštas popierines formeles sudėti po kelis šaukštus tešlos. Jeigu norite, kad keksiukai būtų dailiai iškilę, pripildykite pilnai formeles, palikdami vos pusės centimetro tarpą iki popierinio krepšelio kraštų.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje, 160-180°C temperatūroje, apie 30-40 minučių.