Prancūziška svogūnų sriuba

Home  >>  Prancūziška virtuvė  >>  Prancūziška svogūnų sriuba


Prancūziška svogūnų sriuba

Sutikite, kad karšta sriuba tinka visais sezonais: tiek vėsiom pavasario dienomis paskanauti pietums, tiek lietingą vasaros vakarą grįžus po dienos darbų, reikalų, o ypač – darganotą rudens vakarą ar snieguotą žiemą bet kuriuo paros metu.

Šįkart ne visai tikėta svogūnų sriuba. Kodėl? Todėl, kad jai reikia visai nedidelių kiekių ingredientų, o skonis – itin prabangus. Tiesa, jį sukurti pareikalaus šiek tiek kantrybės. Lėtas ir ilgas virimas ant silpnos ugnies skatins svogūnųs karamelizuotis, o greitai verdant jie papraščiausiai suminkštės iki košės.

Prancūziška svogūnų sriuba

Sriubai 8 porcijoms Jums reikės:

2 v.š. sviesto
2 v.š. alyvuogių aliejaus
8 šakelės šviežių čiobrelių
4 skiltelės česnkao
1 lauro lapas
1 kg. šviežių baltų svogūnų
1 kg. raudonų svogūnų
1 a.š. druskos
3/4 a.š. maltų juodųjų pipirų
800 ml jautienos sultinio (tinka ir paruoštas iš kubelių)
50 gramų tarkuoto sūrio

Česnakus išspausti, svogūnus supjaustyti griežinėliais. Puodo dugne išlydyti sviestą, supilti alyvuogių aliejų, pabarstyti druską ir pipirus, sudėti čiobrelius, česnakus bei lauro lapą. Į šį mišinį suberti svogūnus, uždengti ir virti apie 8 valandas ant labai silpnos ugnies.

Pašalinti čiobrelių šakeles bei lauro lapą, suberti sultinį ir dar, padidinus kaitrumą, pavirti sriubą apie 10 minučių atidengtame puode. Patiekti galima su sūrio skrebučiais, prancūzišku batonu. Skanaus!

P.S. sriuba tinka užšaldyti.

Parašykite komentarą