Žemės riešutų sviesto sausainiai

Home  >>  Desertai ir pyragėliai  >>  Žemės riešutų sviesto sausainiai


Žemės riešutų sviesto sausainiai

Jaukus, kvapnus ir greitai paruošiamas žemės riešutų sviesto sausainių receptas. Visiems, kurie nori ko nors skanaus čia ir dabar 🙂

Žemės riešutų sviesto sausainiai

Trukmė: 15 min. gaminti, 15×2 min. kepti. Viso: apie 45 min.
Porcijos: apie 20 nemažų sausainių
Energetinė vertė: 112 kcal/sausainis

Reikia*:
• 3/4 puod. žemės riešutų sviesto (maždaug pusės pakuotės)
• 100 g (pusė pakuotės) natūralaus sviesto
• 3/4 puodelio cukraus
• 2 vid. kiaušiniai
• romo esencijos
• 2 a.š. cinamono
• 2 puodeliai su kaupu miltų
• 1/2 a.š. kepimo miltelių

* Puodelis miltų yra 110 g, 3/4 puod. cukraus apie 170 g, 3/4 puod. žemės riešutų sviesto apie 150 g.

1. Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, įdėti žemės riešutų sviesto ir gerai ištrinti masę. Įmušti du kiaušinius. Išmaišyti viską, turėtų gautis daili, kvapni kreminė masė. Įberti cinamono ir įpilti romo esencijos. Vietoj cinamono galima pagardinti tokiu pat kiekiu tirpios kavos, o vietoje romo esencijos naudoti vanilės esenciją. Gerai išmaišyti viską elektriniu plakikliu.

2. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į tešlą. Gerai išsukti masę. Patarimas: iškart visų miltų neberti, berti po truputį ir taip formuoti norimą tešlos konsistenciją. Ji turi būti vos lipni. Tešlos kočioti nereikės – reikės miltuotomis rankomis suformuoti „blynelius“. „Blynelius“ formuoti tiesiai ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pašauti į jau įkaitintą 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepti ne daugiau kaip 15 minučių. Išimti, leisti vos vos atvėsti ir jau galima mėgautis.

Parašykite komentarą