Varškės pyragas su bruknėmis

Home  >>  Pyragai  >>  Varškės pyragas su bruknėmis


Varškės pyragas su bruknėmis

Šiam pyragui naudota paprasta varškė tačiau skaniau gautųsi su kremine. Kreminė varškė, tai ne ta baisioji grūdėtoji, o dailiai supakuota, kuri iš tiesų šiek tiek primena klasikinę sūrio pyrago varškę, tačiau yra pigesnė.

Tešlos receptą galima pakeisti grūstais sausainiais, sumaišytais su sviestu arba pirktine trapia tešla.

Pyragas su bruknėmis Varškės pyragas su bruknėmis

Trukmė: gaminti apie 20 min. šaldyti tešlą apie 30 min., kepti apie 60-70 min., šaldyti apie 3 val.
Porcijos: visas nemažas pyragas (maždaug 12 porcijų)
Energetinė vertė: apie 366 kcal/porcija

Reikia:
Tešlai:
100 g sviesto (kambario temperatūros)
2 kiaušinio trynių (baltymus palikite įdarui)
1/2 puodelio cukraus
žiupsnelio cinamono
maždaug 1 1/2 puodelio miltų

Įdarui:
800 g liesos kreminės varškės
3/4 puodelio cukraus
2 vid. kiaušinių
2 baltymų (kurie liko nuo trapios tešlos)
250 ml plakamosios grietinėlės
pakuotės vanilinio pudingo miltelių
200-250 g šviežių bruknių

1. Paruošti tešlą: minkštą sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės, įmaišyti kiaušinių trynius, žiupsnelį cinamono. Po truputį įmaišyti miltus ir užmaišyti tešlą. Nenaudoti kepimo miltelių, nes nereikia, kad tešlos pagrindas iškiltų. Užminkius tešlą susukti į burbulą, uždengti maistine plėvele ir padėti 30 min į šaldytuvą.

2. Kol tešla stings šaldytuve, ruošti varškės įdarą: varškę ištrinti su cukrumi iki vientisos masės. Įmaišyti kiaušinių trynius (jų bus 2, baltymus pasilikti atskirame indelyje), pudingo miltelius. Grietinėlę išplakti iki standžių putų, įmaišyti į varškę.

3. Atėjo baltymų eilė – išplakti juos iki standumo, įmaišyti į varškę. Jeigu masė per skysta, galima įdėti šaukštą kitą kukurūzų krakmolo arba 1/4 puodelio persijotų miltų. Tačiau per daug panikuoti nereikia – masė dažnai būna gan skysta, o kepant sukietėja. Galiausiai į savo kremą įmaišyti bruknes.

4. Išimti tešlą iš šaldytuvo, jeigu kočiojasi patogiai, galima kočioti, tačiau galima tiesiog įlipdyti į kepimo formą. Naudota maždaug 24-26 cm skersmens atsegama kepimo forma. Įlipdant tešlą nepamirškite kraštų. Būtinai reikia subadyti ją šakute. Pašauti į įkaitintą 180°C temperatūros orkaitę ir kepti kol taps dailiai auksinė (maždaug 15-20 min.).

5. Išimti tešlą, supilti varškės masę. Vėl įdėti į orkaitę ir toje pačioje temperatūroje kepti maždaug valandą (60-75 minutes). Rodiklis gali būti vos vos pageltęs pyrago viršus (dažniausiai iš kraštelių). Tuomet pyragą galima išimti ir atvėsinti. Kai visiškai atvės, dėti į šaldytuvą ir stingdyti bent 2-3 valandas, arba, kaip visada – geriausia per naktį. Pjaustyti pyragą tik tuomet, kai šis bus sustingęs.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *