Tuno kepsneliai su kynva

Home  >>  Žuvis  >>  Tuno kepsneliai su kynva


Tuno kepsneliai su kynva

Jei artimiausiu metu planuojate kelionę prie Viduržemio jūros pakrantės, nė negalvokite apie tuno pirkimą Lietuvoje. Nuvykite į kokią turgavietę ankstyvą rytą, kur gausite bene ką tik pagauto, šviežio tuno. Išsikepkite, nenaudokite daug priedų – citrinos, aliejaus, pipirų ir druskos pilnai pakaks. Lietuviškas, atšaldytas, didelę kelionę įveikęs tunas niekada neprilygs Provanso turguje rastam „grobiui“. Na, turbūt tai ir taip savaime akivaizdu.

Greitai paruošiamas tunas Paruoštas šviežias tunas su kynva

Tuno kepsneliai su kynva

Trukmė: apie 25 min.
Porcijos: 3
Energetinė vertė: apie 460 kcal/porcija

Reikia:
• 300 g šviežio/šaldyto tuno filė
• 200 g  raud. kynvos
• kelių šviežių, lietuviškų pomidoriukų
• tyro, šalto spaudimo alyvuogių aliejaus
• šviežios citrinos
• česnako skiltelės
• šviežiai maltų pipirų
• jūros druskos (pagal skonį)
• aitriosios paprikos
• šviežių raudonėlio šakelių

1. Į verdantį vandenį (naudoti dvigubą kiekį nei naudojama kynvos) supilti kynvos kruopas. Ant silpnos ugnies, uždarius dangčiu, leisti išbrinkti bent 15 minučių. Nuplauti ir supjaustyti pomidorus, sudėti į lėkštę. Tuną galima įtrinti druska ir pipirais. Apkepti orkaitėje, folijoje arba tefloninėje keptuvėje be riebalų. Tuno viduriukas turi likti šiek tiek rožinis.

2. Apibarstyti tuną šviežiai tarkuota česnako skiltele, paprika. Sudėti prie pomidorų. Apšlakstyti alyvų aliejumi ir citrinos sultimis. Šalia sudėti išbrinkusias kynvos kruopas ir apibarstyti viską šviežiomis raudonėlio šakelėmis. Mmm, skanaus, galima viską patiekti!

 

Parašykite komentarą