Triufelių skonio šokoladinis pyragas su abrikosais

Home  >>  Desertai ir pyragėliai  >>  Triufelių skonio šokoladinis pyragas su abrikosais


Triufelių skonio šokoladinis pyragas su abrikosais

Kas gali būti geriau nei sodrus, drėgnas šokoladinių triufelių skonis ir maloniai gaivios abrikosų puselės prie puodelio kavos ar arbatos vėsų rudens vakarą…

Šokoladinis pyragas su abrikosais Triufelių skonio šokoladinis pyragas

Trukmė: 15 min. ruošti, apie 40-45 min. kepti
Porcijos: 8

Reikia:
• 200 g tamsaus šokolado be priedų
• 50 g natūralaus sviesto
• 100 ml grietinėlės
• 100 ml jogurto
• 5 v.š. cukraus
• žiupsnio cinamono
• 5-6 v.š. miltų
• 1/2 a.š. sodos
• 3 v.š. krakmolo
• 3 kiaušinių tryniai
• 4 v.š. kakavos miltelių (nesaldintų)

• kakavos miltelių (pabarstymui)
• konservuotų abrikosų (papuošimui)

1. Įkaitinti orkaitę iki 180-190 laipsnių temperatūros. Šokoladą ištirpinti prikaistuvyje ant silpnos ugnies pastoviai maišant. Kai visas šokoladas ištirps, sudėti sviestą ir toliau maišyti kol jis visas ištirps. Tada po truputį pilti grietinėlę ir maišyti masė kol taps vientisa, graži, blizgi. Įmaišyti kakavos miltelius. Nuimti nuo ugnies ir leiskite atvėsti.

2. Kiaušinių trynius išsukti su krakmolu, tada įmaišyti cukrų. Į kiaušinių masę supilti šokolado masę, jogurtą ir gerai išmaišyti. Įberti cinamono. Įmaišyti sodos miltelius, tada miltus. Gerai išsukus pyrago tešlą supilti ją į sviestu išteptą mažesnę kepimo formą. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 40 minučių kol į pyragą įsmeigta šakutė bus neaplipusi tešla.

3. Iškepusį pyragą atvėsinti, apdėlioti konservuotomis abrikosų skiltelėmis ir pabarstyti kakavos milteliais. Padėti į šaldytuvą 2 valandoms. Išimti, pjaustyti ir ragauti.

***

Raktų gamyba Vilnius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *