Trinta pomidorų ir bulvyčių sriuba su prieskoniais

Home  >>  Indų virtuvė  >>  Trinta pomidorų ir bulvyčių sriuba su prieskoniais


Trinta pomidorų ir bulvyčių sriuba su prieskoniais

Rudenio favoritė – sriuba. Juk kas gali būti geriau sužvarbus ir nugairinus vėjui grįžus namo ragauti šiltos, dar šviežiomis daržo gėrybėmis kvepiančios sriubos…

Trinta pomidorų ir bulvių sriuba

Trukmė: apie 30 min.
Porcijos: 4

Reikia:
• 1 l daržovių sultinio
• 3 nemažų bulvyčių
• 250 g pomidorų tyrės
• 1 didelio svogūno
• 3-4 česnako skiltelių
• a.š. kumino
• a.š. rozmarino
• 2 a.š. ciberžolės (kurkuma)
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• petražolių
• druskos (pagal skonį)
• alyvų aliejaus (kepimui)

1. Nuplauti ir švariai nuskusti bulves, tada supjaustyti kubeliais ir sudėti į užvirusį 1l sultinio (arba ištirpusius sultinio kubelius). Virti apie 15 minučių ant vidutinės ugnies.

2. Įkaitinti 2-3 šaukštus alyvų aliejaus keptuvėje ir sudėti susmulkintą svogūną bei česnaką. Apkepti 2-3 minutes. Tada sudėti visus prieskonius, išskyrus pipirus ir druską. Apkepti dar 30-60 sekundžių.

3. Į 15 min. virusias bulves supilti pomidorų tyrę ir suberti keptuvės turinį. Virti pamaišant dar apie 10 minučių.

4. Sukrėsti, supilti turinį į elektrinį maišytuvą ir sutrinti sriubą (jei naudojate rankinį, sutrinti sriubą puode). Paragauti, įberti druskos ir pipirų pagal skonį (gali būti, kad druskos visai nereikės, jei sultinys buvo sūrus). Supilti į indelius ir papuošti petražolėmis.

Parašykite komentarą