Trinta morkų sriuba su kariu

Home  >>  Indų virtuvė  >>  Trinta morkų sriuba su kariu


Trinta morkų sriuba su kariu

Skani ir šildanti indiška sriuba vėsiam rudenio vakarui.

Morkų sriuba  su indiškais prieskoniais Trinta morkų sriuba su kariu

Trukmė: 45 min.
Porcijos: 3 porcijos
Energetinė vertė: apie 155 kcal/porcija

Reikia:
• 600 ml vištienos sultinio
• 3 did. morkų (apie 320 g)
• 2 vid. bulvių
• 1 vid. baltojo svogūno
• 2 vid. česnako skiltelių
• žiupsnio džiovinto mairūno
• gero žiupsnio kmynų
• gabalėlio sviesto
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• 2 v.š. kario miltelių

1. Bulves ir morkas nuplauti, švariai nuskusti ir supjaustyti stambiais gabalėliais. Sudėti į puodą. Užvirinti morkas ir bulves sultinyje (arba vandenyje, įmetus sultinio kubelį).

2. Svogūnus ir česnaką dailiai susmulkinti. Apkepti įkaitintame gabalėlyje sviesto su mairūnu ir kmynais. Supilti į užvirusį sultinį su morkomis ir bulvėmis.

3. Įdėti kario miltelių, šviežiai maltų pipirų ir išmaišyti. Virti ant silpnesnės ugnies neuždengus puodo apie 20-25 minutes kol morkos suminkštės. Tada sriubą įpilti į elektrinį plaktuvą (blenderį) ir sutrinti (tai užtruks vos porą sekundžių). Iškart supilti į gilias lėkštes ir patiekti (galima pagardinti grietine).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *