Trinta laukinių ryžių ir pomidorų sriuba su chapati

Home  >>  Indų virtuvė  >>  Trinta laukinių ryžių ir pomidorų sriuba su chapati


Trinta laukinių ryžių ir pomidorų sriuba su chapati

Šįkart mūsų laukia indiški pietūs – sriuba su trintais ryžiais ir pomidorais bei chapati duonele.

Laukinių ryžių ir pomidorų sriuba Trinta laukinių ryžių sriuba

Trukmė: apie 60 min.
Porcijos: 4-6

Reikia:
• 1l daržovių sultinio
• 1/2 stiklinės (puodelio) laukinių ryžių
• 1/2 stiklinės (puodelio) natūralių ryžių
• 250 g virtų, minkštų pomidorų be odelės (galima naudot konservuotus arba tyrę be priedų)
• 1-2 v.š. tyro alyvų (ar kito augalinio) aliejaus
• 1 didelio svogūno
• 2 grūstų česnako skiltelių
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• žiupsnio maltos aitriosios paprikos
• žiupsnelio maltos kalendros
• a.š. kumino
• 1 lauro lapelio
• druskos (pagal skonį)

1. Užvirinti sultinį ir suberti laukinius bei natūralius ryžius. Juos virti 20 min. ant vidutinės ugnies. Tuo tarpu nulupti ir susmulkinti svogūną. Įkaitinti keptuvėje šaukštą ar du alyvų aliejaus. Apkepinti svogūną su česnaku 3 minutes. Įberti prieskonius (neberti lauro lapo, druskos ir juodųjų pipirų). Apkepti dar 1 minutę.

2. Po 20 min. sudėti pomidorus ar pomidorų tyrę, apkeptus svogūną su prieskoniais, lauro lapą. Virti dar 20 min. ant silpnesnės nei vidutinė ugnies. Tada įberti pipirų, paragauti, jei trūksta įberti ir druskos. Išimti lauro lapelį, supilti sriubą į elektrinį maišytuvą (tik būkite atsargus) ir ištrinti. Supilti atgal į puodą ir paskirstyti į indelius.

***

Siuntimas iš Anglijos

Parašykite komentarą