Trinta daržovių sriuba

Home  >>  Sriubos  >>  Trinta daržovių sriuba


Trinta daržovių sriuba

Receptas šįkart be krevečių, o labiau linkstantis plonesnių piniginių link. Arba labai skani ir paprastai paruošiama trinta daržovių sriuba 🙂

Trinta daržovių sriuba

Sveiki produktai nebūtinai nuobodžiai gulinėja ekologiškų prekių skyriuje, sveiko, skanaus ir netgi nuotaiką keliančio maisto galima rasti ir kituose skyriuose, pavyzdžiui šviežių daržovių. Tai nėra brangu, yra sveika ir žinant kaip gardžiau paruošti daržoves, netgi gali būti velniškai skanu! Todėl pamirškite saulėgrąžų aliejuje keptas bulves su druska ir geriau išsivirkite šiltos, tirštos daržovių sriubos.

Greitai paruošiama trinta sriuba

Reikia:
• 1 l vandens
• 120 g svogūno
• 200 g mažųjų morkų
• 100 g šviežių brokolių
• 120 g konservuotų žirnelių
•daržovių sultinio kubelio
• 20 g šviežių petražolių
•20 g šviežio baziliko
• 1 v.š. džiovintos salierų šaknies
• 1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
• 30 g gabalėlio sviesto
• šviežio parmezano

1. Pastatyti užvirti puslitrį vandens. Tuo tarpu paruošti daržoves: brokolius nuplauti, nupjauti kotelius, morkas nuplauti, švariai nuskusti, dar kartą pakišt po tekančiu vandeniu ir supjaustyti gabaliukais, svogūnus nuplauti, supjaustyti gražiai, petražoles ir bazilikus šiek tiek pasmulkinti (galima ir „plėšant“ nebūtinai pjaustyti).

2. Vandeniui užvirus, įmesti kubelį, sudėti visas paruoštas daržoves (morkas, svogūnus, brokolius, bazilikus, petražoles ir konservuotus žirnelius). Pavirti 10-15 min., tada sudėti prieskonius (papriką, salierą) ir sviesto gabalėlį, dar pavirti kokias 5 min., maišant, kad sviestas ištirptų. Beje, jeigu nenorite naudoti sviesto, gali drąsiai įpilti porą šaukštų tyro alyvuogių aliejaus (sveikuoliams siūlomas būtent šis variantas).

3. Kai sviestas ištirps, puodą nuimti nuo ugnies, sriubą atsargiai supilti į elektrinį maišytuvą (nepamirškite, kad ji labai karšta bus) ir keliolika sekundžių plakti (patys pamatysite, kada sriuba taps žvilgančia žalia, vienalyte mase). Iškart supilstyti į dubenėlius arba puodelius, ant viršaus pabarstyti šviežiai tarkuoto parmezano, patiekti su šviežia, skrudinta duona.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *