Tikka masala vištiena

Home  >>  Indų virtuvė  >>  Tikka masala vištiena


Tikka masala vištiena

Jokia pikantiška kiaulienos nugarinė, jautienos troškinys negali atstoti puikiai ir profesionaliai paruoštos vištienos, o jeigu dar rytietiškai… Siūlome šiandien virtuvėje užauginti Indijos kvapą. Jeigu ir jūs norite gabalėlio Indijos savo namuose, pirmiausia turėtumėte aplankyti mano Garam masala receptą, arba įsigyti jų specialioje parduotuvėje.

Tikka Masala indiška vištiena

Tikka Masala indiška vištiena

Reikia:
• vištienos krūtinėlės be odelės (300 g)
jasmin, tailandiškų ryžių (100-150 g)
• sultinio kubelio (ryžiams)
• ciberžolės miltelių (šaukšto)
• natūralaus sviesto ir alyvuogių aliejaus (ryžiams)
• alyvuogių aliejaus (kepimui)
• supjaustyto svogūniuko (didoko)
• druskytės• kardamono sėklų (5-7)
• cinamono lazdelių (poros)• šviežiai sutarkuoto imbiero (pora šauktų)
• susmulkintos česnako skiletelės
• maltų kumino sėklų (1/4 šaukštelio)
• maltos kalendros (arbat. š.)
• ciberžolės (geras šaukštas su kaupu)
• 1/4 a.š. aitriosios paprikos
• a.š. paprikos (paprastos, raudonos, aš naudojau uoginę)
garam masala prieskonių mišinio (1 1/2 v.š.)

• supjaustyto slyvinio pomidoro (vid. dydžio)
• trintų pomidorų tyrės (be priedų) poros šaukštų
• maždaug 1/2 puodelio kokosų pieno
(galima vietoje jo naudoti ir natūralų jogurtą be priedų)
• šviežių kalendros šakelių papuošimui

1. Supjaustykit vištienos krūtinėlę nedideliais kubeliais arba juostelėm. Nuprauskite ją po šiltu vandeniu, sudėkite į dubenėlį ir apibarstykite druska (aš naudoju jūros druską su juodaisiais pipirais). Tuomet paruoškite prieskonius: nutarkuotą imbierą sumaišykite su česnaku, sudėkite maltas kumino sėklas, kalendrą, ciberžolę, abiejų rūšių paprikas ir garam masala mišinio. Sumaišykite.

2. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, sumeskite cinamono lazdeles ir kardamono sėklas. Labai trumpai, vos minutę pakaitinkite jas alyvuogių aliejuje ir išimkite. Aliejui tai suteiks nepaprasto pikantiškumo. Pakepinkite svogūniukus, kol dailiai apskrus. Tada suberkite į keptuvę visą prieskonių mišinį ir gerai išmaišykite. Užvirinkite vandenį ryžiams.

3. Sudėkite supjaustytą pomidorą į keptuvę su svogūniukais, išmaišykite ir įberkite žiupsnelį druskos, jeigu reikia. Sudėkite mėsytę, apkepinkite, supilkite kokosinį pieną arba natūralų jogurtą ir pomidorų tyrę, išmaišykit ir kepkite ant vidutinės ugnies maždaug 10-12 min.

4. Ryžius sudėkite į verdanti vandenį (prieš tai praskalavę po kranu), įdėkite sviesto, galite įpilti šiek tiek aliejaus, įdėkite sultinio kubelį. Kai ryžiai prisigers vandens, suberkite ciberžolę ir išmaišykite. Ryžiai išvirs po dešimties ar dvylikos minučių, kaip tik tada bus jau iškepusi mėsytė. Patiekite papuošdami kalendros šakele. Ir mėgaukitės savo mažąja Indija. Skanaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *