Tikka masala vištiena

Home  >>  Indų virtuvė  >>  Tikka masala vištiena


Tikka masala vištiena

Šiandien virtuvėje „užauginkime” Indijos kvapą. Jeigu ir jūs norite gabalėlio Indijos savo namuose, pirmiausia turėtumėte aplankyti Garam masala receptą arba įsigyti indiškų prieskonių specialioje parduotuvėje.

Tikka masala vištiena

Reikia:
• vištienos krūtinėlės be odos (300 g)
jasmin, tailandiškų ryžių (100-150 g)
• sultinio kubelio (ryžiams)
• ciberžolės miltelių (šaukšto)
• natūralaus sviesto ir alyvuogių aliejaus (ryžiams)
• alyvuogių aliejaus (kepimui)
• supjaustyto svogūnas (didoko)
• druska• kardamono sėklų (5-7)
• cinamono lazdelių (poros)

• šviežiai sutarkuoto imbiero (pora šauktų)
• susmulkintos česnako skiltelės
• maltų kumino sėklų (1/4 šaukštelio)
• maltos kalendros (arbat. š.)
• ciberžolės (geras šaukštas su kaupu)
• 1/4 a.š. aitriosios paprikos
• a.š. paprikos (paprastos, raudonos, aš naudojau uoginę)
garam masala prieskonių mišinio (1 1/2 v.š.)

• supjaustyto slyvinio pomidoro (vid. dydžio)
• trintų pomidorų tyrės (be priedų) poros šaukštų
• maždaug 1/2 puodelio kokosų pieno
(galima vietoje jo naudoti ir natūralų jogurtą be priedų)
• šviežių kalendros šakelių papuošimui

1. Supjaustyti vištienos krūtinėlę nedideliais kubeliais arba strypeliais. Nuprausti ją po šiltu vandeniu, sudėti į dubenėlį ir apibarstyti druska. Tuomet paruošti prieskonius: nutarkuotą imbierą sumaišyti su česnaku, sudėti maltas kumino sėklas, kalendrą, ciberžolę, abiejų rūsių paprikas ir garam masala mišinio. Sumaišyti.

2. Įkaitinti keptuvėje aliejų, sumesti cinamono lazdeles ir kardamono sėklas. Labai trumpai, vos minutę pakaitinti jas alyvuogių aliejuje ir išimti. Aliejui tai suteiks nepaprasto pikantiškumo. Pakepinti svogūnus kol dailiai apskrus. Tada suberti į keptuvę visą prieskonių mišinį ir gerai išmaišyti. Užvirinti vandenį ryžiams.

3. Sudėti supjaustytą pomidorą į keptuvę su svogūnais, išmaišyti ir įberti žiupsnelį druskos, jeigu reikia. Sudėti mėsą, apkepinti, supilti kokosinį pieną arba natūralų jogurtą ir pomidorų tyrę, išmaišyti ir kepti ant vidutinės ugnies maždaug 10-12 min.

4. Ryžius sudėti į verdanti vandenį (prieš tai praskalavus po čiaupu), įdėti sviesto, galima įpilti šiek tiek aliejaus, įdėti sultinio kubelį. Kai ryžiai prisigers vandens, suberti ciberžolę ir išmaišyti. Ryžiai išvirs po dešimties ar dvylikos minučių, kaip tik tada bus jau iškepusi mėsa. Patiekti papuošiant kalendros šakele. Ir mėgautis savo mažąja Indija.

Parašykite komentarą