Sveikai paruošta pasta su pomidorų padažu

Home  >>  Italų virtuvė  >>  Sveikai paruošta pasta su pomidorų padažu


Sveikai paruošta pasta su pomidorų padažu

Makaronų receptas gan paprastas, tačiau iš tiesų gardus. Be to, jis puikiai tinka tuomet, kai taupote, tačiau vis tiek norite palepinti save skania vakariene (pietumis). Beje, gabalėlis šviežiai tarkuoto parmezano į pastą yra nepaprastai skanu!

Makaronai su pomidorų padažu Pasta su pomodorų padažu

Trukmė: 20-25 minutės
Porcijos: dviems
Energetinė vertė: apie 350 kcal/porcija

Reikia:
• 1 l vandens
• 120 g rotini pastos
• gabalėlio šviežio Parmigiano Reggiano (parmezano sūrio)
• šviežių prieskonių: kelių baziliko ir raudonėlio lapelių
Padažui:
• 250 g trintų pomidorų (galite pasigaminti patys arba pirkti tyrę)
• 1 vidutinio svogūno galvutės
• skiltelės šviežio česnako
• maždaug 50-60 g raudonosios saldžiosios paprikos
• šaukšto su kaupu šalto spaudimo, tyro alyvuogių aliejaus
• šviežiai maltų juodųjų pipirų

1. Užvirinti vandenį makaronams. Tuo tarpu keptuvėje ant vidutinės ugnies (be riebalų, tefloninėje) paskrudinti svogūnus, kai šie gerai apskrus ir pradės gardžiai kvepėti, sudėti susmulkintą papriką. Dar pakepinti viską maždaug porą minučių. Į užvirusį vandenį sudėti makaronus.

2. Pakepintus svogūnus su paprika sudėti į pomidorų tyrę, gerai išmaišyti. Padažą pagardinti alyvuogių aliejumi ir šviežiai maltais pipirais. Įtarkuoti česnako skiltelę ir išmaišyti. Sūrumą atstos pikantiškas česnako skonis, o naminiai, sode užauginti pomidorai būna natūraliai saldūs, todėl nereikia jokių kitų priedų.

3. Makaronus nusausinti, sudėti į gilesnę lėkštę, užpilti padažu ir greitai išmaišyti. Tada apibarstyti smulkintais baziliko ir raudonėlio lapeliais, užtarkuoti parmezano ir tuoj pat patiekti (makaronai greitai atvėsta). Bon Appétit!

Parašykite komentarą