Sūriu įdaryta vištienos krūtinėlė

Home  >>  Idėja pietums  >>  Sūriu įdaryta vištienos krūtinėlė


Sūriu įdaryta vištienos krūtinėlė

Už lango negailestingai karaliaujant per anksti atvykusiam rudeniui, norom nenorom gaivių salotų ir lengvų sriubų receptai pasislepia stalčių apačiose.  Kol bulvių derlius dar nenukastas, o įprasti kepsniai ir mamos maltiniai laukia žiemos sezono, pagaminkite sūriu įdarytą vištieną. Pirštelius apsilaižysite.

14055729_1292949660715446_479937117_n

Jums reikės (3 porcijos):

3 vištienos krūtinėlių, be odos;

Druskos pagal skonį;

200 gr. tarkuoto mozzarella sūrio;

300 gr. miltų;

6 kiaušiniai;

300 gr. maltų džiuvėsėlių;

Aliejaus kepimui;

0,5 litro pomidorų padažo;

100 gr. tarkuoto parmesan sūrio;

2 valgomieji šaukštai šviežio smulkinto baziliko.

1. Kiekvienoje vištienos krūtinėlėje peiliu įpjauti „kišenę”. Į kiekvieną jų sudėti turimą mozzarella sūrį. Svarbu gan sandariai suspausti abu krūtinėlės kraštus, kad kepant sūris neišbėgtų.

2. Į atskirus indus suberti miltus, įmušti bei išplakti kiaušinius, supilti džiuvėsėlius. Kiekvieną iš krūtinėlių, stengiantis, kad prapjautas kraštas neprasiskirtų ir sūris nepabėgtų, paeiliui volioti miltuose, nardinti į kiaušinių plakinį ir galiausiai – į džiuvėsėlius.

3. Tuo pačiu metu įkaitinti keptuvę su aliejumi, jo nepagailėti. Sudėti „paniruotas” vištienos krūtinėles į keptuvę ir kepti kol abi pusės įgaus rusvą atspalvį.

4. Kol vištiena kepa, 2/3 turimo pomidorų padažo ištepti kepimo orkaitėje indą, apkeptus gabaliukus sudėti ant jo ir aptepti viršų likusiu pomidorų padažu. Apibarstyti parmesan sūriu bei bazilikais.

14012237_1292949647382114_1294919712_n 14018090_1292949644048781_1659034964_n

5. Kepti orkaitėje apie 20 minučių 180-200 laipsnių temperatūroje.

Liko tik patiekti! Skanaus!

 

Parašykite komentarą