Spinaci pasta con gorgonzola

Home  >>  Italų virtuvė  >>  Spinaci pasta con gorgonzola


Spinaci pasta con gorgonzola

Šįkart pasiūlymas pasigaminti gurmanišką špinatų pastą su gorgonzolos sūrio padažu. Patiekalas paprastas, vos iš kelių sudėtinių dalių, tačiau makaronų mėgėjams, kurie buvo įpratę pastą valgyti tradiciškai: grietinė+pomidorų padažas+malta mėsa ir pan., tai gali tapti nauju skonio atradimu.

Gurmaniški makaronai kitaip Itališki makaronai

Trukmė: 15 min.
Porcijos: dviem
Energetinė vertė: apie 630 kcal/porcija

Reikia:
• 200 g špinatų pastos lakštinių
• tyro alyvuogių aliejaus
• 100 g sūrio su mėlynuoju pelėsiniu* (itin minkšto)
• 4 vš. su kaupu 20-25 proc. riebumo grietinės
• žiupsnis džiovinto baziliko
• žiupsnis džiovinto raudonėlio
• šviežiai maltų pipirų ir druskos

1. Užvirinti vandenį. Sudėti lakštinius, sumažinti ugnį iki vidutinės. Įpilti šaukštą alyvuogių aliejaus, žiupsnelį druskos.2. Kol makaronai verda (8-10 min.), paruošti sūrio padažą: pelėsinį sūrį sudėti į nedidelį prikaistuvį. Kaitinti ant silpnos ugnies, pastoviai maišant. Kai sūris visiškai ištirps, sudėti grietinę ir dar šiek tiek pakaitinti. Jeigu padažas per skystas, galima įberti šaukštą miltų, kad sutirštėtų.

3. Makaronus nusausinti, sudėti į lėkštę ir iš karto apipilti karštu sūrio padažu. Apibarstyti raudonėliais ir bazilikais.

Parašykite komentarą