Spalvoti kreminiai juodųjų serbentų ir vanilės keksiukai

Home  >>  Desertai ir pyragėliai  >>  Spalvoti kreminiai juodųjų serbentų ir vanilės keksiukai


Spalvoti kreminiai juodųjų serbentų ir vanilės keksiukai

O tą dieną, kai norisi spalvų, kai įkvepia rudeninio lapo skrydis ir akys raibsta nuo margumynų parduotuvės lentynose… juodųjų serbentų keksiukai be dirbtinių dažiklių būtų pats puikiausias desertas!

Kreminiai keksiukai su serbentais Spalvoti kreminiai keksiukai

Trukmė: 60-80 min.
Porcijos: 9 gražūs keksiukai
Energetinė vertė: apie 387 kcal/keksiukas

Reikia:

Puriems vanilės keksiukams:
• 100 g natūralaus sviesto (kambario temperatūros)
• 1/2 puodelio (120 g) cukraus
• išskobtos plonos vanilės lazdelės šerdies
• 2 vid. kaimiškų kiaušinių
• 150 ml pieno (2.5 proc.)
• a.š. valgomosios sodos
• apie 1 1/2 puod. (150 g) miltų

Romantiškam juodųjų serbentų kremui:
• 100 g saldžios grietinėlės sviesto (kambario temperatūros)
• 2 puodelių (200 g) cukraus pudros
• šaukšto juodųjų serbentų džemo (naminio, su mažai cukraus)
• žiupsnio citrinos rūgšties
• spalvotų pabarstukų (nebūtinai)

1. Sviestą išsukti su cukrumi, išskobta vanilės šerdimi. Po vieną įmušti kiaušinius ir išsukti masę  iki kreminės konsistencijos. Įmaišyti šaukštelį valgomosios sodos. Jei vietoje sodos naudojami kepimo milteliai, juos sumaišyti su miltais ir įmaišyti į tešlą pabaigoje. Supilti pieną, miltus ir išmaišyti tešlą.

2. Tešlą supilti į keksiukų popierėliais išklotą specialią skardą ir kepti 180 laispnių temperatūroje apie 40 minučių. Kaip visada – patikrinti įsmeigiant pagaliuką į vieną iš keksiukų, jei šis išnyra švarus ir neaplipęs tešlą – galima išimti. Keksiukus būtinai atvėsinti ant grotelių, arba sudėjus į lėkštę.

3. Sviestą išsukti su persijota cukraus pudra elektriniu maišikliu. Įmaišyti uogienę – kremas turi nusidažyti dailia rožine spalva. Galima naudoti, jei turite, namuose gamintus juodųjų serbentų drebučius. Tada galima paragauti, įdėti citrinos rūgšties (jei pilamos sultys, kremas gali tapti per skystas), paragauti ar užtenka rūgštelės ir išplakti kremą. Sukrėsti jį į konditerinį švirkštą, uždėti didžiausią dantytą antgalį ir išspausti ant atvėsusių keksiukų romantiškas kepurėles. Pabarstyti spalvotais pabarstukais, palaikyti valandą šaldytuve ir patiekti. Skaniausia – patiekti šalti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *