Šokoladinis varškės keksas

Home  >>  Pyragai  >>  Šokoladinis varškės keksas


Šokoladinis varškės keksas

Pyrago skonis- tai lyg tinginio, šokoladinių bulvyčių ir triufelių mišinys: labai įdomus, sotus, bet skanus pyragas. Tiems, kurie mėgsta tinginį arba šokoladines bulvytes, turėtų tikrai patikti.
šokoladinis pyragas

šokoladinis varškės keksas

Reikia:
• 4 kiaušinių
• 400 g liesos varškės
• 100 g grietinės
• 150 g cukraus
• 6 v.š. arachisų aliejaus (galima ir saulėgrąžų)
• 200 g tarkuoto juodojo šokolado
• 5 v.š. kakavos
• 250 g (puodelio) miltų
• 2 a.š. kepimo miltelių
• v.š. vanilinio cukraus
• vanilės esencijos
• pusės puodelio vandens
• žiupsnelio druskos

1. Kiaušinių baltymus atsargiai atskirti nuo trynių. Trynius išsukti su cukrumi, įmaišyti po truputį varškę ir grietinę. Sutarkuoti smulkiai šokoladą, sumaišyti su kakavos milteliais ir po truputį pilant į kiaušinių masę, išmaišyti viską.

2. Kai viskas bus išmaišyta, įberti vanilinio cukraus ir įpilti kelis lašus vanilės esencijos. Dar kartelį išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, po truputį pilti į tešlą, dar pilant ir aliejaus. Viską supylus išmaišyti, ir jei dar trūksta skystumo, įpilti vandens.

3. Kai tešla yra beveik norimos konsistencijos, iki labai standžių putų išplakti kiaušinio baltymus (kad indelį apvertus ant galvos baltymai neišbėgtų, o liktų vietoje), atsargiai įmaišyti į tešlą. Tešlą supilti į silikoninę kekso kepimo formą, arba į paprastą, išteptą riebalais. Dėti kepti į įkaitintą orkaitę. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie gerą valandą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *