Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu

Home  >>  Desertai ir pyragėliai  >>  Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu


Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu

Pabandykite namuose išsikepti šių pyragėlių. Pavaišinkite šeimą, draugus, kaimynus, pardavėją, valytoją, statybininkus, bet ką. Tik paprašykite, kad valgydami šį šokoladainį, žmonės apie nieką negalvotų, o pasvajotų apie tai, apie ką svajojo vaikystėje.

Šokoladinis pyragas Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu

Trukmė: apie 60 min. + 2-3 val. šaldyti
Porcijos: 12 gabalėlių

Reikia:
Pagrindui:
• 100 g tamsaus šokolado (pvz. „Karūna“)
• 100 g 82 proc. sviesto
• 2 vid. kiaušinių
• 3 šaukštų cukraus
• 3 šaukštų nesaldintos kakavos miltelių
• 1/2 stiklinės karšto vandens
• a.š. valgomosios sodos
• apie 1 1/2 stiklinės miltų
• kelių lašų kvapiosios romo esencijos

Rusvajam sluoksniui:
• indelio sutirštinto (kondensuoto) pieno
• 100 g 82 proc. riebumo sviesto
• šaukšto cukranendrių arba klevų sirupo
• stiklinės skrudintų lazdyno riešutų

Šokoladiniam glajui:
• 100 g tamsaus šokolado (40-50 proc.)
• apie 50-60 g 82 proc. riebumo sviesto

1. Iš pradžių iškepti pirmąjį pyrago sluoksnį: prikaistuvyje lėtai ištirpinti sviestą ir šokoladą. Ištirpusią masę įpilti į dubenį ir sumaišyti su cukrumi bei kakava. Įmušti ir įmaišyti kiaušinius. Įmaišyti sodos. Supilti pusę stiklinės karšto vandens, miltus, esencijos, gerai išmaišyti masę. Kepti įkaitintoje orkaitėje (180 C laipsnių temperatūroje), kol įsmeigta šakutė neaplips tešla. Išimti leisti truputį atvėsti kambario temperatūroje.

2. Lazdyno riešutus suberti į skardą ir pašauti į karštą orkaitę (200 C laipsnių), tam, kad atsiluptų odelė. Pakaitinti tol, kol odelė be didelio vargo nusilups nuo riešutų (nieko baisaus, jei truputį lieka). Išimti riešutus ir atsargiai nulupti odeles (riešutai bus karšti, todėl galima palaukti kol truputį atauš).

2. Paruošti a la karamelinį sluoksnį: ištirpinti sviestą pastoviai maišant ant silpnos ugnies, supilti kondensuotą pieną ir masę užvirinti. Sumažinti ugnį ir maišant dar pavirti 3-4 minutes kol masė taps karšta. Įpilti ir įmaišyti sirupo. Tirštą masę užpilti ant iškepusio pyrago. Užberti neskaldytų žemės riešutų. Palaikyti kambario temperatūroje apie 20 min.

3. Paskutinis žingsnis – šokoladinis glajus. Ant silpnos ugnies ištirpinti sviestą ir šokoladą. Kai masė bus skysta, blizgi ir vienalytė, aplieti ja pyragą ir šaukštu paskirstyti glajų tolygiai. Laikyti kambario temperatūroje kol indas su pyragu nebebus karštas, tuomet įdėti į šaldytuvą ir stingdyti apie 3 valandas. Skanaus!

Parašykite komentarą