Skanūs morengai

Home  >>  Desertai ir pyragėliai  >>  Skanūs morengai


Skanūs morengai

Morengų gaminimas nėra elementarus kaip gali atrodyti. BET: Things are more than they just appear („Daiktai slepia kur kas daugiau, nei gali atrodyti“). Be to, juk svarbiausia, skonis, jau vien dėl to verta pabandyti.
Morengai

Morengų receptui įgyvendinti prireiks:

• 4 kiaušinių baltymų
• puodelio cukraus
• braškinių miltelių (rožinei spalvai suteikt)
• citrinos sulčių šaukštelio
• žiupsnelio druskos
• žiupsnelio vanilino
• miltų (pabarstymui skardos), arba riebalų

1. Pasiruoškite iškart skardas ir švirkštą. Skardos turi būti ištiestos kepimo popieriumi ir pabarstytos miltais. Dar galima naudoti kepimo popierines formeles, kurias prieš tai geriausia ištepti riebalais (morengiukai labai lipnūs).

2. Pradėti plakti kiaušinio baltymus, įberti druskos, jei plakate su mikseriu, iš pradžių plakite ant mažiausio greičio, vėliau didinkite. Kaskart paplakę šiek tiek, dėkite po šaukštą cukraus, vėl plakite ir taip toliau. Kol masė pasidarys kone septynis kartus didesnė ir standi. Tada įmaišykite vanilino, citrinos sulčių, likusio cukraus, braškinių miltelių.

3. Paplakite viską truputį ir nieko nelaukdami čiupkite švirkštą ir šaukštu dėkite masę į jį. Švirkšto ar konditerinio maišelio pagalba išspauskite mažus morengiukus į paruoštą skardą.

4. Tada pasiruoškite būti kantrūs – morengai džiūsta maždaug 3-4 valandas, juos džiovinti reikia neaukštoje temperatūroje (optimaliausia – 100 laipsnių), orkaitę laikyti vos vos pravertą. Nenustebkite jei išėmus morengai bus dar minkšti ir nepulkite jų nukrapšyti, tegul atvėsta, sukietėja, tada bus lengviau nuimti nuo skardos.

***

EKSPLOTACINIAI SKYSČIAI

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *