Skanios slyvų ir vištienos salotos su medaus, garstyčių užpilu

Home  >>  Salotos  >>  Skanios slyvų ir vištienos salotos su medaus, garstyčių užpilu


Skanios slyvų ir vištienos salotos su medaus, garstyčių užpilu

Skanu, gurmaniška, išskirtinis vaizdas ir skonis, kai norisi ko nors kitokio – šie ir visi kiti apibūdinimai puikiai tinka slyvų ir vištienos salotoms.

salotos su džiovintomis slyvomis, riešutais ir medaus užpilu Karštos vištienos salotos su džiovintomis slyvomis

Trukmė: 15-20 min.
Porcijos: dviem

Reikia:
• 200 g vištienos filė be odelės
• 20 g peiliu skaldytų migdolų
• saujos (apie 70 g) nekietų džiovintų slyvų
• tamsių garbanotų salotų lapų
• prancūziškų garstyčių su medumi*
• 4-6 v.š. tyro alyvų aliejaus
• džiovinto raudonėlio
• 1/2 a.š. smulkinto česnako
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• jūros druskos

* įsigijus neaštrių garstyčių su medumi, kuriose jau butų ir cukraus ir acto sudėtyje, reikėtų įmaišyti tik alyvų aliejų. Jeigu neturite šių garstyčių, siūloma naudoti neaštrias, paprastas, geriausia – prancūziškas.

Vištienos filė perpjauti išilgai, kad turėtumėte du kepsnelius. Juos įtrintikite druska ir pipirais ir kepinti ant keptuvės su grotelėmis. Šalia apkepinti džiovintas slyvas. Į lėkštę sudėti nuplautus ir gerai nusausintus salotų lapus. Garstyčias sumaišyti su trupučiu aliejaus (kad taptų skystesnės) ir raudonėliu. Aplieti dalimi užpilo salotų lapus, dalį pasilikti. Iškepusią vištieną dėti ant salotų lapų, apipiltų užpilu, tada užmesti karštas slyvas ir aplieti garstyčių užpilo likučiu. Užbarstyti skaldytų migdolų ir patiekti salotas šiltas.

Parašykite komentarą