Sausainiai žiemos šventėms

Home  >>  Desertai ir pyragėliai  >>  Sausainiai žiemos šventėms


Sausainiai žiemos šventėms

   Desertai ir pyragėliai,Saldumynai,Tešla ,,   29 lapkričio, 2022  Komentavimas išjungtas įraše Sausainiai žiemos šventėms

Kalėdoms, Naujiems metams ar metų paskutinio mėnesio šventėms siūlome išsikepti nuotaikingų sausainių namuose.

Tai – klasikiniai vaniliniai biskvitiniai sausainiai, kurie puikiai išlaiko formą kepami, o iškepusių paviršius- lengvai dekoruojamas.

Be to, į tešlą visada galima įdėti patinkančių priedų ar prieskonių, kad kepiniai kvepėtų gvazdikėliais, imbierais ar šokoladu. Tai ir bus papildomi pirkiniai parduotuvėje, nes visi kiti priedai lengvai randami spintelėse ar stalčiuose kiekvieno virtuvėje.

Sausainiams reikės:

Sviesto (220gr nesūdyto), miltų (450gr baltų), kiaušinių (vienas L arba du nedideli), kepimo miltelių ar sodos, cukraus (220gr balto), druskos (ketvirtis arbatinio šaukštelio) ir vanilės (nubrauktas arbatinis šaukštelis).

Gamybos etapai:

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir pasiruošti skardą, išklotą kepimo popieriumi;

Sviestą su cukrumi suberti į dubenį ir maišyti apie minutę elektriniu maišytuvu;

Suberti vanilę, įmušti kiaušinį ir maišyti iki vientisos masės;

Į paruoštą masę suberti beveik visus miltus, kepimo miltelius, druską ir lėtai maišyti maišykle iki vientisos, klampios masės.

Likusią miltų dalį suberti į masę ir minkyti iki tešla sušoks į vieną kočiojimui tinkamą gabalą.

Kočiojimo lentą pabarstyti miltais, o tešlos gabalą dalinti patogiomis dalimis bei iškočioti 3-6mm storio, priklausomai nuo norų traškių/minkštų sausainių.

Išspausti norimas formeles ir kepti jas išklotoje kepimo popieriumi skardoje apie 10 minučių.

Sausainiai tinkami valgyti be glaisto arba su juo.

Glaisto paruošimui reikėtų cukraus pudros, kiaušinio baltymo bei maistinių dažų bei truputį polėkio kūryboje 🙂 Taip pat galima puošti ir kitais elementais, kaip šokoladas, dražė, pabarstukai, valgomieji karoliukai ir kita. Svarbiausia prieš dekoruojant sausainius juo visiškai atvėsinti.

Sėkmės kūryboje ir skanaus!

Komentarai negalimi.