Risotto su voveraitėmis

Home  >>  Italų virtuvė  >>  Risotto su voveraitėmis


Risotto su voveraitėmis

Jei mėgstate itališką virtuvę, itališkas risotto (liet. daugiaryžis) su voveraitėmis ir Carnaroli ryžiais kaip tik Jums!

Risotto su voveraitėmis ir carnaroli ryžiais Risotto su voveraitėmis

Trukmė: 80-120 min.
Porcijos: trys
Energetinė vertė: apie 625 kcal/porcija

Naudota:
• 300 g Carnaroli ryžių
• 200 g voveraičių (grybų, jeigu ką)
• dvi saujas pievagrybių
• 1 nedidelį mėlynąjį svogūną
• sutraiškytą česnako skiltelę
• 900-1000 ml ekologiško grybų sultinio
• 1/2 puodelio sauso balto vyno
• 2 v. š. tyro alyvuogių aliejaus
• 20 g sviesto daugiaryžiui
• 25 g-30 g sviesto grybų kepimui
• šviežiai maltus juoduosius pipirus
• žiupsnelį džiovintos smulkintos aitriosios paprikos
• žiupsnį druskos
• šiek tiek krapų

1. Voveraites švariai nuplauti ir nupjauti kotelių galiukus. Sudėti į šaltą vandenį, jį užvirinti, nugriebti putas ir dar pavirti ant vid. ugnies, apie 10 minučių. Išimti ir nusausinti ant virtuvinio rankšluosčio.

2. Gilesniame puode įkaitinti 20 g sviesto ir du šaukštus alyvuogių aliejaus, apkepti svogūną. Supilti dalį paruošto sultinio (300 – 400 ml) ir sudėti visus ryžius. Pastoviai maišyti ir kaitinti ant silpnesnės nei vidutinė ugnies.

3. Kai ryžiai „išgers“ visą vandenį, supilti pusę puodelio sauso vyno. Maišant vėl kaitinti kol skystis susigers. Supilti likusį sultinį ir toliau maišyti, kaitinant ant nedidelės ugnies.

4. Keptuvėje įkaitinti sviesto, jame apkepti susmulkintus pievagrybius ir voveraites (pastarųjų smulkinti nebūtina).

5. Į ryžius, kurie jau bus tirštoki, sudėti prieskonius: druską, pipirus, papriką, česnaką, krapus.

6. Galiausiai įmaišyti apkeptus grybus. Daugiaryžis turi būti tirštas, sultingas, košės konsistencijos (žr. nuotr.), tačiau ne per skystas. Jei risotto atrodo pernelyg skystas, galima dar šiek tiek pakaitinti.

Parašykite komentarą