Pikantiški mėsos pyragėliai

Home  >>  Pyragai  >>  Pikantiški mėsos pyragėliai


Pikantiški mėsos pyragėliai

Šiandien skelbiamas labai nebrangus, paprastas, tačiau beprotiškai skanus receptas. Visi, kas paragaus šių pyragėlių iš džiaugsmo nusišypsos, nes šis paprastas maistas toks skanus. Išbandykit, įsitikinsit, o kai valgysit, tai sukirsite didžiausią porciją ir žvalgysitės kur dar tie pyragėliai slepiasi.

 

Įdomūs, skanūs mėsos pyragėliai

 

Reikia:
• 500 g prekybos centre įsigytos bemielės sluoksniuotos tešlos
• 400 g vid. riebumo maltos mėsos (geriausia vištiena, bet nebūtinai)
• vid. dydžio supjaustyto svogūno
• morkos, sutarkuotos
• kelių šakelių petražolių
• 1 1/2 v. š. krapų (smulkintų)
• dviejų šaukštų kario miltelių
• aitriosios paprikos (žiupsnelio)
• uoginės paprikos (žiupsnelio)
• žiupsnelio druskos
• 2 šaukštų su kaupu grietinės
• 1 1/2 šaukšto grietinėlės (13 proc.)
• 3-4 v.š. pomidorų tyrės (konservuotos arba naminės)
• 3 v.š. pomidorų pastos (kečupo)
• vieno kiaušinio (patepimui)
• sezamų sėklų (nebūtinai)

Gaminam pyragėlius:

1. Palaikome tešlą kambario temperatūroje, kad atšiltų ir minkytųsi. Maltą mėsą pasodinam į keptuvę ir laukiam, kol pradės čirškėti. Tada, kai mėsytė jau pasidaro pilkšva, sudėti supjaustytą svogūną, morkas, krapus, petražoles, išmaišyti ir patroškinti truputį ant neaukštos ugnies.

2. Tada sudėti visus prieskonius: karį, papriką, čili, pagal skonį druskos. Vėl išmaišyti ir patroškinti šiek tiek. Sudėti pomidorų tyrę ir kečupą, grietinę. Išmaišyti, įpilti grietinėlės, dar kartą išmaišyti. Paragauti ar nieko netrūksta.

3. Ant medinės lentos, pabarstytos miltais, iškočioti tešlos lakštą. Lakštą sulenkti per pusę. Dantytu ratuku, nuo sulenktos vietos, važiuoti į šoną, brėžiant trikampį, tada nuo tos pačios vietos atgal, link sulenktos vietos, kad gautųsi taisyklingas trikampiukas, susilenkiantis per sulenkimo vietą. Forma priklauso nuo fantazijos, tačiau maži, jaukūs trikampėliai yra labai patogūs ir išvaizdūs valgymui. Galima juos įspausti nykščiu, tada gaunasi mielos „garbanėlės“.

4. Į iškočiotą pyragėlio lakštą su šaukštu dedame įdarą, tik nepersistengti.

5. Pyragėlius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepti išplaktu kiaušiniu ir galima, jei norite, pabarstyti sezamais. Pyragėliai kepa įkaitintoje orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje, apie 30 minučių.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *