Nebrangus ir skanus kakavinis pyragas

Home  >>  Be kategorijos  >>  Nebrangus ir skanus kakavinis pyragas


Nebrangus ir skanus kakavinis pyragas

Pyragas gausis kvapnus, drėgnas, lengvas (riebalų čia nedaug) ir tikrai gardus. Be to, atrodys labai šokoladinis, nors kakavos sviesto čia nenaudota. Jis puikiai tiks su stikline šalto pieno ar puodeliu šiltos arbatos. Dabar belieka tik kviesti arba eiti į svečius. 🙂

Kakavinis pyragas

Trukmė: apie 45 min.
Porcijos: 8-10

Reikia:
• 3 nemažų kiaušinių
• 10 šaukštų augalinio aliejaus
• 1 puodelio cukraus*
• 1/2 puodelio kakavos
• 1 puodelio karšto vandens
• 2 puodelių miltų
• 1 a.š. valgomosios sodos
• tarkuotos apelsino žievelės
• apelsinų esencijos kelių lašų
• žiupsnelio malto imbiero (miltelių)
• 2 v.š. brendžio (nebūtina)

*Pastaba: daugeliui pyragas su puodeliu cukraus atrodo nepakankamai saldus, todėl galima pilti daugiau.

1. Cukrų išsukti su aliejumi, įmušti kiaušinius ir išplakti masę, kad būtų vientisa.

2. Suberti kakavos miltelius, supilti karštą vandenį ir atsargiai išmaišyti viską.

3. Suberti miltus, išmaišyti iki vientisumo, įmaišyti sodą. Pagardinti tešlą apelsino žievele, apelsinų esencija, imbieru (bus labai skanu) ir, jei norisi, brendžiu. Brendis padės tešlai tapti dar puresnei ir suteiks pyragui malonaus aromato. Po kepimo aukštoje temperatūroje alkoholis išgaruos 🙂

4. Supilti masę į kepimo formą ir kepti 180 laipsnių temperatūroje kol įsmeigta šakutė neaplips tešla. Tai gali užtrukti apie 40-45 minutes. Ištraukti, leiskti truputį atvėsti ir galima pabarstyti cukraus pudra bei patiekti su šviežiu šaltu pienu arba uogų kokteiliu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *