Naminė pica

Home  >>  Italų virtuvė  >>  Naminė pica


Naminė pica

Picoje svarbiausia yra geras padas, alyvų aliejus, švieži produktai. Jeigu kruopščiai, su meile ir atidumu išsikepama picos namuose, nustembama kokių naujų skonio atradimų galima pajusti. Picerijoje viens du trys paruošta pica nė iš tolo neprimena namų picos kvapo, skonio, traškumo ir sultingumo.

Naminė itališka pica Namuose kepta pica

Trukmė: 30 min. ruošti, 45 min. kildinti, 10-15 min. kepti. Viso:apie 1h 30 min.
Porcijos: 3 vidutinės mažos picos
Energetinė vertė: 715 kcal/pica (vegetariškos) 922 kcal/pica (su mėsa)

Reikia:

Tešlai:
• 2 a.š. sausų mielių
• žiupsnelio cukraus
• žiupsnio druskos
• 1/2 puodelio šilto vandens
• apie 1 3/4 puodelio miltų
• 1/4 puodelio (4 šaukštų) alyvų aliejaus

Įdarui:
• 3 v.š. alyvų aliejaus
• 6 v.š. pomidorų padažo
• 130 g šviežio mozzarella sūrio
• paprasto fermentinio sūrio gabalo
• saujos nusausintų juodųjų alyvuogių
• 200 g maltos mėsos*
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• picos prieskonių mišinio**


*Vegetarams:
tiesiog nenaudoti maltos mėsos, labai skanu ir be jos. Galima užsidėti truputį daugiau sūrio, alyvuogių.
**Picos prieskonių mišinį galima pasidaryti ir namuose: sumaišyti šaukštą džiovintų bazilikų, šaukštą džiovintų raudonėlių, šaukštą smulkintų saulėje džiovintų pomidorų, ir skiltelę tarkuoto česnako. Jei prireiks – pasigaminti ir daugiau.

1. Sumaišyti šakute pusę puodelio miltų, cukrų, druską, mieles ir vandenį. Palikti 10 min. Tada supilti aliejų, sudėti likusius miltus (dėti po truputį, reguliuoti tešlos kietumą/minkštumą), kai tešla nebelips prie rankų – miltų galima nebedėti. Išminkyti tešlą labai gerai (minkyti kokias 8-10 minučių). Padalinti į tris dalis ir pastatyti šiltai, kad pakiltų. Kildinti bent 45 minutes.

2. Maltą mėsą (jei kepama ne vegetariška pica) apkepti keptuvėje be riebalų ir jokių kitų priedų (net be druskos).

2. Kai tešla pakils (dvigubai) dar kartą gerai išminkyti (2-3 minutes) ir iškočioti ploną ploną lakštą, kurį įtiesti į kepimo skardą. Įkaitinti orkaitę iki 200°C temperatūros. Vieną padą patepti šaukštu aliejaus ir dviem šaukštais pomidorų padažo. Užberti plėšyto mozzarellos sūrio, apkeptos maltos mėsos, užtarkuoti paprasto sūrio, sudėti perpus perpjautas alyvuoges. Apibarstyti prieskoniais ir šviežiai maltais pipirais.Tą patį pakartoti su kitomis picomis.

3. Vieną picą kepti ne žemesnėje nei vidurinė orkaitės pakopa apie 15 minučių. Jeigu vienu metu kepamos dvi ar visos trys picos, greičiausiai prireiks truputį daugiau laiko. Pasistengti nedarinėti orkaitės durelių, iškentėti iki picos kepimo pabaigos. Išimti picą, patiekti ant medinių lentelių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *