Minkštas ir purus keksas su slyvomis

Home  >>  Pyragai  >>  Minkštas ir purus keksas su slyvomis


Minkštas ir purus keksas su slyvomis

Šiandien pasidalinsime slyvų pyrago-kekso receptu: paprastas, nebrangus, bet labai skanus. Kepimui naudota 35 cm ilgio, pailga kekso kepimo forma, kurios aukštis maždaug 8 cm. Išeis nemažas, puikus keksas. Išbandykite, jei namuose, krepšelyje liūdi keletas vienišų slyvų.

mink6tas, purus keksas su slyvomis skanus keksas su slyvomis

Reikia:
• 5 kiaušinių
• 4-5 didelių rūgščių slyvų
• 150g kepinių margarino
• nepilnos stiklinės cukraus
• 1 1/2 stiklinės miltų (maždaug)
• 2 a.š. kepimo miltelių
• šaukšto citrinos sulčių
• šaukšto uogų sirupo
• žiupsnelio maltų gvazdikėlių
• šaukštelio cinamono

1. Kiaušinių trynius atsargiai atskirti nuo baltymų. Baltymus išplakti iki standžių putų ir palikti kuriam laikui ramybėje.2. Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi ir margarinu (prieš tai margariną galima supjaustyti kubeliais ir sukrėsti į indą, kad būtų lengviau plakti) iki purios, kreminės masės. Tuomet įpilti citrinos sulčių ir sirupo, išmaišyti, įberti maltų gvazdikėlių ir cinamono, išmaišyti.

3. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais ir po truputį, maišant, pilti į tešlos masę. Tešla gali iš pradžių būti per mažai skysta kaip keksui, tačiau įmaišius baltymus, padėtis turi pasitaisyti.

4. Slyvas švariai nuplauti, nuimti kotelius, perpjauti per pusę, išimti kauliukus, supjaustyti nedideliais gabalėliais. Susirasti kekso kepimo formą, ją kruopščiai ištepti riebalais (galite naudoti tą patį margariną) ir pabarstyti džiūvėsiais, jei naudojate silikoninę – viso to nereikia.

5. Įpilti dalį tešlos į kepimo formą, sudėti didžiąją dalį slyvų, vėl šiek tiek užpilti tešlos, tada sudėti visas likusias slyvas ir ant viršaus užpilti likusią tešlą. Pašauti į įkaitintą orkaitę, kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 50 minučių. Išėmus leisti atvėsti ir apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *