Mėsa įdarytas baklažanas su grietinėlės padažu

Home  >>  Užkandžiai  >>  Mėsa įdarytas baklažanas su grietinėlės padažu


Mėsa įdarytas baklažanas su grietinėlės padažu

Paprastas ir lengvai pagaminamas užkandis, jei turite namuose baklažanų. Visi kiti priedai dažnai randami šaldytuve ir be specialaus parduotuvės lankymo.

įdarytas baklažanas su prieskoniais Mėsa įdaryti baklažanai

Dviems porcijoms reikės:

• 1 vid. dydžio baklažanas
• 160 g maltos mėsos
• gera sauja supjaustytos cukinijos
• baltasis svogūnas
• 2 morkos
• žiupsnelis druskos
• žiupsnis mairūno
• žiupsnis salierų šaknų (džiovintų)
• itališki maltos mėsos prieskoniai
• 2 v.š. pomidorų tyrės
• 100-80 ml riebios grietinėlės
• rūkytas sūris (pora griežinėlių/riekelių)

1. Baklažaną švariai nuplauti, perpjauti išilgai perpus. Dalį minkštimo išskaptuoti, šiek tiek palikti, kad baklažanas nebūtų “plonas”. Išskaptuotąją dalį susmulkinti, šiek tiek negražesnę (su sėklomis) galima išmesti, apytiksliai naudinga lieka maždaug sauja baklažano minkštimo (kaip ir cukinijos).

2. Ant baklažano įdaro sudėlioti juostelėmis supjaustyto sūrio griežinėlius. Ir, užlenkus folijos kraštelius šiek tiek, pašauti į orkaitę, 200 laipsnių, kokioms 15-20 minučių. Štai ir viskas.

3. Kai tai atliksite, belieka gerai supjaustyti svogūną, nuskusti ir sutarkuoti morkas, o maltą mėsą apkepinti nepridegančioje keptuvėje. Kai mėsa apkepa, sudėti daržoves, mairūną, salierą, druską ir dar šiek tiek pakepti. Tuomet supilti grietinėlę, sumaišytą su pomidorų tyre ir geru šaukštu itališkų prieskonių. Viską gerai išmaišyti ir sudėti į baklažanus, prieš tai pastaruosius įdėjus į foliją (tačiau baklažanų viršus, uždengus folija, lieka neuždengtas).

Parašykite komentarą